Submitted by Anonymous (not verified) on
Folkesport.png

Fokus på Golf gavner i Berlingske

Berlingske havde i sidste uge fokus på at Golf gavner i artiklen »I gamle dage var golf en snobbesport, hvor man gik rundt i ternede bukser«.

Efter en gylden æra før finanskrisen skal golfsporten finde sig selv og åbne op for flere medlemmer. For sporten er ikke kun for rige mænd med pastelfarvede pullovers bundet over skuldrene og ternede tweedbukser, skriver Berlingske.

- Selvfølgelig findes der folk, der tjener mange penge og spiller golf, men vi vil gerne vise mere. Myterne og fordommene eksisterer, og klubberne bliver opfattet som lukkede. Golf har, ligesom alle andre sportsgrene, sine udfordringer, men det handler om at åbne sig for samfundet, skabe tiltag, så man åbner døren og fortæller, at man ikke skal have de rigtige sko på og sagtens kan have en hyggedag med sin familie eller kollegaer, siger Jesper Jürgensen, kommunikationschef i Dansk Golf Union til Berlingske.

Berlingske har også talt med en af dem, der ikke passer på golf-arketypen, nemlig Lotte Siff, der er fodterapeut og har spillet golf i syv år. For hende er det den ultimative luksus at slukke telefonen, pakke golfkøllerne og bruge en dag i naturen. Men hun er godt klar over, at nogen har et billede af en overklassesport.

- Fordommene er der stadig helt klart. Jeg møder mange mennesker i mit fag, og det er ikke alle, jeg fortæller, at jeg spiller golf. Det hænger lidt ved, at det er en bestemt type, der spiller golf. Men det er helt anderledes, når man selv spiller det, siger Lotte Siff til Berlingske.


Avisen har også talt med læge Charlotte Bøving, der blandt andet har dyrket triatlon på eliteplan, men for 15 år siden satte slitage i knæet en stopper for det. Så begyndte hun at spille golf og blev bidt af det. 

- I gamle dage var golf en snobbesport, hvor man gik rundt i ternede bukser, men nu er det forandret, og alle kan være med. Der er også kommet en større tilgængelighed, fordi klubberne ligger flere steder. Det gør det mere til en allemandssport, og man kan også spille golf, når voksendommen sætter ind, siger Charlotte Bøving.


Du kan læse hele artiklen her

Obs - artiklen er en betalings-artikle, men det er muligt at oprette brugerprofil med en gratis måned.