Submitted by Anonymous (not verified) on

Golfsporten står stærkt i Danmark

Der er en stor interesse for golfsporten og flere danskere spiller i dag golf end for et år siden. Det viser den årlige revision af det officielle medlemstal. Pr. den 30. september 2016 er medlemstallet 151.139 personer, en fremgang på 223 medlemmer i forhold til året før.

Væksten i antallet af golfspillere skyldes bl.a. en vækst i antallet af fleksible medlemmer, som i det seneste år er vokset med knap 2.000 nye medlemmer, så de nu udgør knap 20 procent af det samlede antal golfspillere i Danmark.

- Siden 2008 har golfsporten ligget stabilt i antallet af medlemmer. Vi har oplevet en vækst i antallet af fleksible medlemskaber, og det hænger sammen med at mange danskere ønsker fleksibilitet i deres valg af idræt. Selvom de fleksible medlemmer ikke bidrager med samme indtægter til klubberne som fuldtidsmedlemmer, er det positivt, at klubberne formår at fastholde den store andel af aktive golfspillere, siger Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

Dansk Golf Union har i de seneste år iværksat en række tiltag, som skal øge fastholdelsen i de danske klubber. Udover Golfens Dag i foråret har Dansk Golf Union også taget initiativ til rekrutteringskampagnen "Spil med-dag" i sensommeren.

Se medlemstal for de enkelte klubber samt "Golfsporten i tal".

FOR YDERLIGERE INFORMATIONER:

Morten Backhausen, direktør, Dansk Golf Union, mail: mob@dgu.org, mobil: 20459323

Jesper Jürgensen, kommunikationschef, Dansk Golf Union, mail: jej@dgu.org, mobil: +45 30652950