Submitted by Anonymous (not verified) on

Golfsportens miljøpris - skal din klub være med?

Der er endnu engang en check på 75.000 kroner på spil, når Golfsportens Miljøpris 2016 skal uddeles. Dansk Golf Union og den danske greenkeeperforening håber på, at mange danske klubber, store som små, vil indsende deres forslag og dokumentere den bedste aktivitet, som klubben har iværksat til at fremme natur og miljø på golfbanen. Sidste år kom der 7 rigtig gode forslag, hvoraf tre blev udvalgt til at gå videre til finalen, inden den endelige vinder blev fremhævet på årets repræsentantskabsmøde.

- Vi glæder os til at se klubbernes miljøtiltag igen i år. De tidligere års kandidater har været opfindsomme og inspirerende for hele golfdanmark, og det håber vi også dette års indsendte forslag vil være. Og det behøver ikke være projekter, der har løbet over mange år. Alle store som små initiativer kan gøre en forskel, fortæller Jim Staffensen, formand i Dansk Golf Union.

- Denne pris er meget vigtig for golfsportens renommé. I mange år har offentligheden haft det fejlagtige indtryk, at golfbaner er dårlige for vores fælles natur. Men det modsatte er tilfældet. Derfor er der brug for at klubberne målrettet synliggør det arbejde som bliver skabt for at lade vores smukke baner indgå som en del af naturen. Det er en opgave, der skal løftes af alle og som Golfsportens Miljøpris er med til at samle," pointerer Martin Nilsson, Formand i Greenkeeperforeningen.

Samsø Golfklub vandt Golfsportens Miljøpris 2015, hvilket skete i tæt konkurrence med Smørum - og Hornbæk Golfklub. Klubben vandt prisen på 75.000 kr. for at have ageret positiv medspiller i lokalsamfundet, og omfavnet de grønne idéer som er kommet til klubben fra eksterne samarbejdspartnere, som eksempelvis det landskendte Samsø Energiakademi og forskellig leverandører.

Alle deltagende klubber modtager et inspirationskatalog baseret på alle de natur- og miljøtiltag, der var at finde i sidste års ansøgninger til Golfsportens Miljøpris.

Se vores samling af klubbernes miljøinitiativer her

ANSØGNINGSSKEMA

Ansøgningsskema til Golfsportens Miljøpris (pdf)

For at skrive i pdf'en: Gem filen på skrivebordet og åben den i Acrobate Reader.