Submitted by Anonymous (not verified) on

Historiks resultat for de danske damer ved VM i golf

VM i golf for damer er netop afsluttet med et historisk godt resultat af de danske damer.

Turneringen - også kaldet Espirito Santo Trophy - er netop afviklet på Mayakoba El Camaleón Golf Club og Iberostar Playa Paraiso Golf Club i Mexico. Det danske hold opnåede en samlet 4. plads, og tangerer dermed den hidtil bedste VM placering fra 2014.

Holdet bestod af Puk Lyng Thomsen fra Frederikshavns GK, Marie Lund-Hansen fra Sønderjyllands GK, og Malene Krølbøll Hansen fra Hedeland GK. Puk var totalt 12 under par for de 72 huller og blev nr. 2 i den individuelle stilling, der blev vundet af Hye jin Choi fra Korea.

- Det har været en fantastisk uge, hvor en langsom start i første runde blev erstattet med fantastisk spil med 36 birdies og en eagle på de sidste tre runder for alle tre spillere. Puk viste sin klasse og gik forrest. At hun bliver nr. 2 individuelt er en kæmpe præstation. Holdet har været i centrum og alle spillere og kaptajn har budt fantastisk ind. Jeg er virkelig stolt af indsatsen, siger Thomas Brønd Poulsen, Damelandstræner.

Korea var på forhånd en af favoritterne, og holdet var da også helt suveræne fra første runde og vandt turneringen med 21 slag foran Schweiz.

Kampen om sølv og bronze var mere spændende. Inden de sidste huller lå Schweiz, Thailand, Irland og Danmark få slag fra hinanden, og Danmark var kortvarigt oppe på tredjepladsen, men måtte tage til takke med 4. pladsen, et enkelt slag efter Irland og kun to slag efter Schweiz.

- Tilbage i 2010 fik herreholdet en historisk sølv-medalje og Joachim B Hansen vandt den uofficielle titel som individuel verdensmester. Puks flotte individuelle placering og tangeringen af VM-dameresultatet fra 2014, hvor kernespillerne hed Nanna Koerstz Madsen og Emily Kristine Pedersen - spillere vidner om, at vi har flere danske spillere på vej mod verdenstoppen, siger Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union

 

For yderligere oplysninger kontakt:

Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union, mobil 28 89 51 39