Submitted by Anonymous (not verified) on

Imponerende dansk EM-indsats gav to medaljer

De allerbedste danske amatørspillere præsterede flot ved hold-EM. Samtlig hold spillede sig igennem til slutspillet. To hold vand medaljer.

 

Golfdanmark kan se tilbage på et hold-EM med historisk gode resultater. Danmark havde fire hold afsted til Frankrig, Island, Norge og Østrig. De to af dem fik medaljer med hjem.

 

Alle fire hold kvalificerede sig til First Flight, altså kampen om de otte bedste placeringer. Pigeholdet og dameholdet tabte desværre i kvartfinalerne, men drengene og herrerne spillede med om medaljer og fik begge bronze med hjem.

 

- Det er første gang, at vi har alle holdene med i finalespillet. Og det er også første gang, at vi får to medaljer med hjem. Så det kan vi godt være rigtig tilfredse med, siger Morten Backhausen, der er direktør for Dansk Golf Union.

 

Både herreholdet og drengeholdet måtte rejse sig efter skuffelser efter at have tabt deres semifinaler fredag.

 

Det lykkedes, og for begge holds vedkommende, var det Italien, de skulle møde i lørdagens bronzekamp.

 

Herreholdet vandt klart med 4,5 point mod 2,5 point. Drengene vandt 4-3.

 

- Jeg er rigtig, rigtig tilfreds. Jeg føler, at vi spiller noget fin golf og vi har lært at spille under et stort pres, siger Thomas Kiel Larsson, der er landstræner for herrerne.

 

Han roser stortalentet John Axelsen fra Sorø for at vinde match efter match hele ugen, men han er også yderst tilfreds med, at hele det seks mand store hold har været brugt flittigt og præsteret under den fem dage lange turnering.

 

Dameholdet var i dag i kamp i Island, hvor de tabte til Sverige i kampen om femtepladsen. Pigeholdet blev nummer syv efter at have slået Tjekkiet i sin sidste match.

 

Kontakt:

Morten Backhausen: Mob. 20 45 93 23

Thomas Kiel Larsson: Mob 25 17 67 95