Submitted by Anonymous (not verified) on
Drivingrange.png

Indendørstræning for professionelle idrætsudøvere

Som det fremgår af Dansk Golf Unions opdaterede corona anbefalinger er professionelle spillere, samt DGU’s landsholdsspillere, undtaget fra de generelle restriktioner og har indtil videre en særlig tilladelse til at træne indendørs i klubber og centre mv. 

Foranlediget af flere forespørgsler fra klubber og individuelle spillere, der har læst og tolket på Danmarks Idrætsforbunds orienteringer, hvor det også fremgår, at professionel idræt er undtaget, og at det eksempelvis er “Alle DIF forbunds øverste nationale ligaer, konkurrenceniveau eller tilsvarende for senior damer og herrer” og “Alle Team Danmark indplacerede atleter”, vurderer vi, at der er behov for at præcisere hvem, der reelt har tilladelse til at træne indendørs i den kommende tid, indtil regler og retningslinjer ændres.

Elitedivisionen er ganske vist den højeste division i DGU’s klubholdsturnering, men er ikke det højeste niveau i golf. 

Det niveau er defineret i særskilt aftale med DIF og omfatter de individuelle professionelle spillere, der har officiel kategori til Europa Tour, Challenge Tour og Nordic Golf League (samt tilsvarende på dame-siden) samt de amatør landsholdsspillere, der er indplaceret som Team Danmark bruttogruppe atleter. 

De øverste ligaer i andre forbund, som er godkendt under "professionel idræt", er eksempelvis håndbold og fodbold, hvor hovedparten af spillerne er professionelle og fuldtidsansatte.  

Det betyder, at klubber med hold i herre- og dame elitedivisionerne, ikke kan åbne deres indendørsfaciliteter for alle spillere, der indgår på holdene. 

De er altså kun de individuelle professionelle tourspillere med officiel tour-kategori, samt de landsholdsspillere, der er registreret som bruttogruppe-atleter (eller højere) i Team Danmark systemet. 

Hvis man som ung golfspiller "kun" er godkendt til forlænget ungdomsuddannelse i Team Danmark regi eller er udtaget til DGU’s Udviklingstrup gælder undtagelsen ikke!

De amatørspillere, der er omfattet er som udgangspunkt kun de spillere, der fremgår af de officielle landsholdstrupper på DGU’s hjemmeside her.  

 

Er man i tvivl om hvilke professionelle spillere, der konkret er omfattet af den særlige tilladelse, kan der rettes henvendelse direkte til eliteansvarlig Claus Mølholm på email cml@dgu.org eller telefon 28895139.