Submitted by Anonymous (not verified) on
Stefan og Mette.jpg

International ParaGolf opruster til Paralympiske Lege 2024

Dansk Golf Unions ParaGolf-konsulent Jesper Hviid var før jul inviteret til et R&A symposium vedrørende international ParaGolf kombineret med EDGA´s (European Disabled Golf Associations) årsmøde. Begge møder foregik i St. Andrews og her følger nogle vigtige punkter fra møderne. 

R&A og EDGA er midt i proces, som også støttes af EGA m.h.t. at få ParaGolf på de Paralympiske program til PL 2024. I den forbindelse har EDGA foretaget en markant organisatorisk oprustning for at sikre mere slagkraft i den fortsatte proces omkring det nødvendige og vanskelige idrætspolitiske lobbyarbejde som forestår, hvis det skal lykkes at få golf godkendt som PL-idræt. Der er i september 2017 sendt en anmodning til IPC - den internatioanle paralympiske komite - om godkendelse, og EDGA forventer/håber at man senest i løbet af sommeren vil bliver inviteret til møde i IPC.

Ud over en massiv opbakning fra R&A har EDGA fået en ny ledelse i form af en række "board of directors" hvoraf flere er yderst anerkendte og erfarne ressourcepersoner i den internationale golfverden. Foruden Tony Bennett fra PGA´s of Europe Golf developement team, som blev genvalgt som præsident for EDGA har man fået tilknyttet Keith Pelley (CEO for Europa Touren), Roger Hawkes (Chief Medical officer for Europa Touren og formand for R&A Golf & Health project) samt de to anerkendte PGA´er Robert Moss og Mark Taylor.

Roger Hawkes skal lede EDGA´s "classification team" dels m.h.p. at styrke muligheden for PL-godkendelse, dels for  at bane vejen for at flere spillere - især børn og unge med udviklingshandicap og div. "diagnoser" - kan inkluderes i golfsporten. Den sidste del er Jesper Hviid og hans svenske kollega Per Sjöberg forøvrigt blevet bedt om at bidrage til.

De to PGA´er skal lede henholdsvis "tournament team" og "development team", som bl. a. skal stå for implementeringen af det nye rankingsystem for handicappede golfspillere samt koordination og kvalitetssikring af de internationale ParaGolf-turneringer.

Udover den nye ledelse vil EDGA i løbet af foråret skifte til et mere internationalt navn, som vil signalere at man fremover ønsker en spille en mere global rolle - således er både Golf Australia og Indian Golf Union blevet optaget som fuldgyldige medlemmer.

På årsmødet blev det desuden annonceret at det portugisiske golfforbund og Troian Golf resort syd for Lissabon bliver vært for årets individuelle EM for damer og herrer. Det skal afvikles i dagene 5.-8. juni og vi glæder os til at se hvordan vores regerende EM-mester på damesiden Mette Wegge Lynggaard og den tidligere EM-mester Stefan Mørkholt vil klare sig i årets titelkamp.

Mere om EDGA og international ParaGolf kan findes på http://www.edgagolf.com/