Submitted by Anonymous (not verified) on
JohnogSofie.png

John Axelsen og Sofie Kibsgaard Nielsen modtager talentudviklingspris

Santander Talentudviklingsprisen går i år til to af Danmarks mest lovende amatørgolfere, nemlig John Axelsen og Sofie Kibsgaard Nielsen.

Prisen blev uddelt fredag på Dansk Golf Unions temamøde, som blev afviklet i Kolding.

- Vi kan godt lide talent og rigtig hårdt arbejde. Vi har enorm respekt for unge mennesker, der kan kombinere de to ting. Årets modtagere af Santander Talentudviklingsprisen er gode eksempler på det, sagde Ib Lynge, der er salgschef for Santander Consumer Bank i Danmark.

Efter et 2018, hvor dansk amatørgolf overgik sig selv på resultatfronten var der flere, man kunne have udpeget som værdige modtagere.

Alligevel er det svært at være uenig i udpegelsen af netop Kibsgaard og Axelsen, som med prisen begge modtager 25.000 kroner.

John Axelsen fra Sorø Golfklub var i september med til at hente det første VM-guld hjem til Danmark nogensinde. Hans holdkammerater fra triumfen, Rasmus og Nicolai Højgaard, er siden blevet professionelle. John Axelsen var også med til at vinde bronze ved EM for hold i juli 2018.

- Mange tak for prisen. Jeg er ked af, at jeg ikke kan være der. Det går superfint herovre, og golfen fungerer rigtig godt. Pengene kommer muligvis til at gå til flybilletter til og fra USA, og der er en god chance for, at de bliver brugt på turneringer i Europa i sommer. Jeg glæder mig til at komme hjem og se Santander-logoet på det nye landsholdstøj, sagde John Axelsen i en båndet videohilsen fra Florida, hvor han i disse år studerer og arbejder på sin golf.

Sofie Kibsgaard Nielsen fra Morsø Golfklub vandt sammen med det danske damelandshold EM-bronze i 2018 og individuelt vandt hun European Nations Cup i Spanien.

- Jeg er meget ked af ikke at kunne være her i aften til overrækkelsen af denne pris. Men jeg vil gerne have, at I ved, at jeg er dybt taknemmelig og meget glad for at modtage den. Tak til Santander og tak til DGU for støtten, lød det fra Sofie Kibsgaard i sin videohilsen.

Sofie Kibsgaard er lige nu bortrejst for at spille Italian Amateur Championship.

Sidste år gik Santander Talentudviklingsprisen til Nicolai Højgaard og Cecilie Finne-Ipsen.

 

Kontakt

Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union, 20 45 93 23

Bo Jakobsen, direktør i Santander, 22 94 42 01