Submitted by Anonymous (not verified) on
Nanna Koerstz Madsen, Adelaide.jpg

Kæmpe resultat for dansk kvindegolf

Nanna Koerstz Madsen blev nummer to ved Australian Open. Det er det bedste danske golfresultat nogensinde på verdens stærkeste dametour, LPGA Tour.

 

Nanna Koerstz Madsen fra Smørum Golfklub satte søndag morgen en fed streg under sit talent, da hun tilkæmpede sig en andenplads ved ISPS Handa Women's Australian Open, der blev spillet i Adelaide.

 

Selvom turneringen spilles i Australien, er den tællende på den amerikanske LPGA Tour, som er verdens absolut stærkeste tour for damespillere. Det er det bedste resultat en dansk spiller nogensinde har præsteret på LPGA Tour.

 

- Det er et meget stort resultat for Nanna, hvis ikke det største. Pengepræmien for andenpladsen overstiger hendes sejr på Ladies European Tour sidste år, og det samme gør pointene til verdensranglisten. Så hun vil tage et kæmpe skridt fremad og et godt stykke ind i top 100, når verdensranglisten opdateres mandag eftermiddag, siger Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

 

Den 22-årige Nanna Koerstz Madsen blev i Adelaide kun overgået af koreanske Ha Na Jang, som vandt med tre slag ned til danskeren.

 

Nanna Koerstz Madsen har flere gange givet prøver på sine evner. I sommer var hun med en 13. plads bedste dansker ved OL i Rio. Kort forinden havde hun vundet Tipsport Golf Masters i Tjekkiet, en turnering, der tæller på Ladies European Tour.

 

Den sejr indbragte hende 37.500 Euro. Andenpladsen i Australien indbringer hende 120.000 US Dollars og er dermed den største præmiecheck nogensinde vundet af en kvindelig dansk golfspiller.

 

Det er også tal, der godt illustrerer, hvorfor fast medlemskab af LPGA Tour er et stort mål for Nanna Koerstz Madsen og de to andre danske topspillere Nicole Broch Larsen og Emily Pedersen.

 

Kontakt

Adm. direktør, Morten Backhausen: Tlf. 2045 9323

Sportschef, Claus Mølholm: Tlf. 2889 5139

Kommunikationschef, Jesper Jürgensen, Tlf. 3065 2950