Submitted by Anonymous (not verified) on
Klubnyt-foto_KLUBDRIFT.png

Klub og klub imellem

INTRO:

Dansk Golf Union bringer cases fra de danske golfklubber som en del af Klubnyt. Idéen med cases på aktiviteter og tiltag i klubberne handler om at inspirere klubberne til selv at lave tiltag og ændringer.

Vores mål er at de starter overvejelser i klubben om tingene kan gøres på en anden måde, men de er ikke en egentlig anbefaling fra vores side om at alle kan/skal implementere det i netop deres klub.

De mange cases bliver løbende lagt ind på hjemmesiden og vil udkomme en gang om året i en Ipaper.

SUCCESFULD RESTAURANT I HOLSTEBRO

Af Peter Anderskou

Hvad skal der til for at lokke en golfspiller til at spise sin morgenmad, frokost, aftensmad m.m. i golfklubbens restaurant? Til at spendere nogle flere penge i "Hul 19" - udover den traditionelle kaffe eller fadøl efter runden? Det er der mange restauratører og managere i golfklubberne som funderer meget over.

I Holstebro kan de åbenbart noget, som ikke alle andre klubber kan: Score høje points i undersøgelser om klubbens restaurant. Faktisk blev restauranten i Holstebro kåret som landets bedste Golfrestaurant i 2015! Og hvorfor blev den det? Nedenfor fortæller Kirsten og Kent om hvad de gør i Holstebro, og måske er der noget af det I kan blive inspireret til at indføre i jeres klubrestaurant.

OM KLUBBEN

Holstebro Golfklub ligger ca. 16 km fra Holstebro centrum i landlige og rolige omgivelser. Klubben har næsten 1.500 medlemmer, en 18-huls skovbane, en 9-hullers parkbane og en 9 hullers Par 3-bane. Klubhuset er traditionelt indrettet med Sekretariat, Proshop og Café med rigelig plads til mange spisende og store møder. Lokalet kan opdeles i 1/3 og 2/3 størrelse.

Det er Kirsten og Kent Falkenvig som har forpagtet caféen og i det daglige har de en række familiemedlemmer og andre til at hjælpe sig i køkkenet. Kirsten står for den daglige drift og sammensætter menukortet, mens Kent primært tager sig af regnskab og logistik.

Caféen er åben alle dage fra kl. 8.00 til solen går ned, eller der kun er få biler på parkeringspladsen  - medmindre andet står nævnt. Der er dog forbehold, hvis vejret viser sig fra den dårlige side.

MENUKORTET

Man kører dels med et fast menukort og dels med et 'Dagens Ret'-kort i sæsonen. På det faste kort finder man 'To-Go…til banen' med golf hapser, klapsammen og wraps, 'Småt' med f.eks. pølsehorn, håndmadder og toast, 'sandwich' med forskelligt fyld, 'frokost' med tapas tallerken og kyllingesalat samt 'lunt/varmt' med pariserbøf, burgere og stjernekaster (2 stegte fiskefileter, rejer, laks, salat og dressing).

Prisniveauet ligger mellem kr. 15,- for en 'klapsammen' til kr. 65,- for en 'stjernekaster'.

Dagens ret i uge 22 (2016) så således ud:

Mandag

Frikadeller, skinke, kold kartoffelsalat og hjemmebagt brød

Tirsdag Kylling, fiskesalat m/ rejer og laks, kebab og falafel. Dertil salat + forskellige dressinger
Onsdag Grillstegt kylling med bagte kartofler, frisk sommersalat m. radiser og syltede rødløg, kryddersmør og brød
Torsdag Pasta bolognese med ovnbagt squash og hjemmebragt brød og hvidløgssmør
Fredag Stjernekaster
Lørdag Nachos med kylling, ost, salsa og cremefraiche
Søndag Rødvinsbraisseret okseculotte, puy linser og grove grøntsager hertil grydebrød. Dessert denne dag var hjemmelavet is og friske frugter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prisen på kr. 65,- kan absolut ikke afskrække selv garvede golfspillere. Lørdag var prisen kr. 45,- og søndag var den på kr. 80,- pr. person - inkl. dessert!

Kildevand, sodavand, øl, vin, kaffe og te kan man naturligvis også købe. Kaffe, te og kakao koster kr. 16,- for en kop, og så er det bare hen til automaten hvor man selv fylder op - så mange gange man lyster!

ALT SKAL UDNYTTES

"Jeg laver så vidt muligt alt selv", udtaler Kirsten på spørgsmålet om hvorfor de har så megen succes med caféen. "Alt bliver anvendt, og jeg prøver hele tiden at finde på nye retter. I uge 22 lancerede jeg en kold ærtesuppe med rejer og brus, hertil spinatbrød til kun kr. 40,- pr. portion",siger Kirsten og griner til forretningsfører Leif Clausen, som fra sit sekretariat kan følge med i alt hvad der sker i og omkring caféen.

Kirsten mener at én af årsagerne til at så mange vælger at spise i klubben er at hun - af princip - aldrig siger nej til en kunde. "Det kan godt være, at jeg ikke lige står og har mere af det, kunden ønsker, men så finder vi lynhurtig ud af et alternativ. Serveret med et smil og typisk vestjysk humor".

Caféen bager brød hver dag: Rugbrød, franskbrød, boller og knækbrød. Det hele er som reglen færdigbagt kl. ca. 11.30. Også hjemmelavede energibarer kan man få!

KUNDERNE

Klubbens (og dermed også caféen's) placering ca. 20 minutters kørsel fra Holstebro har fået ikke blot klubbens medlemmer og golfspillende gæster, men også 'almindelige' lækkersultne gæster til at besøge caféen. Dertil kommer Holstebro Golfklubs mange 'klub-i-klubben' medlemmer, som nyder godt af den velsmagende mad i forbindelse med matcher og møder, og Kirsten og hendes personale har ofte bespisning af op mod 100 personer på ganske almindelige hverdage.

ARRANGEMENTER

Caféen påtager sig også at lave special-menu i forbindelse med golfarrangementer, fødselsdage, komsammen, events eller andre arrangementer. Det kan være en 3-retters menu, buffet, brunch - ja, mulighederne er mange og man påtager sig at lave det næsten som kunden ønsker, hvis blot der er plads i kalenderen.

OPSKRIFTEN PÅ SUCCES

Det kan være svært at give en entydig opskrift, men hvis man ønsker at lære lidt af Kirsten og Co. i Holstebro kan ingredienserne være:

1. Hold jeres restaurant/café åben fra kl. 08.00 alle dage

2. Sig aldrig 'Nej' til en kunde

3. Sørg for at kvaliteten er i top

4. Hold prisniveauet på et rimeligt niveau

Læs mere om cafeen på Holstebro Golfklubs hjemmeside