Submitted by Anonymous (not verified) on
Lucas Bjerregaard.jpg

Lucas Bjerregaard bryder igennem med sin første sejr på europatouren

26-årige Lucas Bjerregaard fra Frederikshavn vandt søndag golfturneringen Portugal Masters i overbevisende stil.

Efter en afsluttende runde i 65 slag, seks under par, vandt han med fire slag foran Marc Warren fra Skotland.

Dermed er han den første danske vinder af turneringen Portugal Masters, som har eksisteret i 11 år. Han er også den første danske vinder på europatouren i 2017.

- Lucas har i mange år vist potentiale til noget stort og har flere gange ført en europatour-turnering inden sidste runde. Der skal som regel både godt spil og en smule held til at holde konkurrenterne fra fadet, men i dag var hans spil så solidt at der ikke var nogen, der kom i nærheden af at true ham, udtaler sportschef Claus Mølholm, Dansk Golf Union.

Bjerregaard vandt ganske vist i maj parturneringen GolfSixes sammen med Thorbjørn Olesen, men den bliver ikke regnet som en officiel sejr.

Men efter i alt 112 turneringer på europatouren kan Lucas Bjerregaard nu uomtvisteligt kalde sig tourvinder.

Lucas Bjerregaard er den tiende dansker, der vinder på europatouren, siden Thomas Bjørn gjorde det som den første i 1996.

Sejren kommer efter en sæson, der efter Bjerregaards standard har været skuffende, og hvor han mod slutningen af året har måttet kæmpe for at holde sig højt nok oppe på europatourens rangliste til overhovedet at have fuld spilleret i 2018.

Den tvivl er nu endegyldigt ryddet af bordet. Lucas Bjerregaard er med sejren ved Portugal Masters er sikret fuld spilleret i hele 2018 og 2019.

Der har aldrig været tvivl om Lucas Bjerregaards potentiale. Han vandt som amatør EM individuelt i 2010 har haft 11 top-ti placeringer i sine nu fire sæsoner på europatouren, herunder en andenplads og tre tredjepladser.

Nu kom så den af mange ventede første sejr. Sejren vil også give Lucas Bjerregaard et pænt avancement på verdensranglisten, hvor han før Portugal Masters var nummer 387.

- Nu er spilleretten til de kommende sæsoner på European Tour sikret, og Lucas har fået “hul på bylden” med hensyn til at lukke en turnering. Jeg tror ikke, at det er sidste gang vi ser ham i toppen af en stor golfturnerin De mange verdensrangliste- point betyder, at han er meget tæt på at sikre sig adgang til de helt store turneringer på verdensplan, siger Claus Mølholm.
 

Kontakt

Claus Mølholm, 28 89 51 39