Submitted by Anonymous (not verified) on
IMG_0486-800px.jpg

Nanna Koerstz Madsen skaber et af dansk golfs største resultater nogensinde

13. marts 2022

27-årige Nanna Koerstz Madsen fra Smørum Golfklub vandt søndag Honda LPGA Thailand.

Sejren er den første danske sejr nogensinde på LPGA Tour, der er verdens suverænt stærkeste dametour.

- Det er en milepæl for Nanna og dansk golf. Resultatet er et gennembrud og vil stå som et af de største danske golfresultater nogensinde - på linje med Thomas Bjørns gennembrudssejr på europatouren i 1996 og herreholdets guld ved VM i 2018, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig for Dansk Golf Union.

Nanna Koerstz Madsen har flere gange banket på til et resultat i denne størrelsesorden. Hun har to 2. pladser i turneringer på LPGA Tour, og i 2021 hentede hun som den første dansker nogensinde to top-5 resultater i majors, som er golfens allervigtigste scene.

På Siam Country Club i Pattaya var Nanna Koerstz Madsen med fremme under hele turneringen og gik en til finalerunden søndag med en føring på et enkelt slag.

Da, der manglede fire huller, førte hun med fire slag. Men afslutningen blev langt mere nervepirrende, end nogen kunne have forventet. En bogey på 16. hul åbnede en dør på klem for rivalerne.

På sidste tee førte hun med to slag, men et par nervøse slag - hun slog blandt andet sin bold helt ind i et sponsortelt - kostede en bogey. Det betød et omspil med den stærkt spillende kineser Xi Yu Lin.

De to delte første omspilshul, men på andet hul præsterede Nanna Koerstz Madsen en fantastisk eagle, og så var triumfen en realitet.

Når verdensranglisten opdateres vil Nanna Koerstz Madsen rangere højere end nogen dansk damespiller nogensinde, og hul vil være placeret som nummer 5 på LPGA Tours rangliste for 2022.

 

Kontakt

Claus Mølholm, 28 89 51 39