Submitted by Anonymous (not verified) on
Nanna DGG.jpg

Nanna Koerstz Madsen vinder Den Gyldne Golfbold 2022

21. december 2022

Nanna Koerstz Madsen fra Smørum Golfklub blev onsdag hædret med den fornemste pris i dansk golf - Den Gyldne Golfbold.

Overrækkelsen fandt sted i Idrættens Hus i Brøndby.

Her modtog den 28-årige dansker prisen fra Michael Lermark, der er formand for Sportsjournalisternes Golfklub, som hvert år uddeler Den Gyldne Golfbold.

- Du blev den første danske vinder på verdens stærkeste tour for kvinder - et mål, du havde stræbt efter i flere år. Og du rykkede helt op på 18. pladsen på verdensranglisten. Aldrig før har en dansk kvindelig golfspiller været så højt rangeret, lød det fra Michael Lermark.

Det var i turneringen Honda LPGA Thailand i marts, at Nanna Koerstz Madsen efter et nervepirrende omspil endelige nåede den triumf, som ingen dansker havde kunnet nå før.

Nanna Koerstz Madsen fortsatte storspillet de kommende uger med en 2. plads i JTBC Classic og en 8. plads i årets første major, Chevron Championship.

Dermed er hun en overbevisende vinder af Den Gyldne Golfbold efter en præstation, som for altid vil stå med store bogstaver i dansk golfhistorie.

- Vi kan kun tage hatten af. Og i Dansk Golf Union er vi kun ekstra glade, fordi vi har jo kendt dig en stor del af dit liv, sagde Lars Broch Christensen, der er formand for Dansk Golf Union.

- Jeg er meget beæret. Det er fedt at få Den Gyldne Golfbold, og det ville da være nederen af slutte sin golfkarriere uden at have vundet den bare en enkelt gang. Jeg er glad for, hvis jeg kan inspirere nogle unge piger til forhåbentlig at vinde på LPGA Tour en dag, sagde Nanna Koerstz Madsen.

Nanna Koerstz Madsen har ikke tidligere vundet Den Gyldne Golfbold, men hun har adskillige imponerende resultater på sit cv. 

Hun har en enkelt sejr på Ladies European Tour, tre sejre på den amerikanske Symetra Tour. Hun blev i 2021 den kun tredje dansker til at repræsentere Europa ved Solheim Cup. Hun er den eneste danske golfspiller, der har deltaget ved to olympiske lege. Udover sin sejr på LPGA Tour har hun tre 2. pladser på verdens stærkeste tour, hvilket er dansk rekord. Hun er den eneste danske damespiller, der har tre top-10 placeringer i majors. Hun er den eneste dansker, der har været i top-50 på damernes verdensrangliste, hvor hun nåede helt op som nummer 18 i april 2022.

 

Kontakt: Michael Lermark, 40 14 25 15