Submitted by Anonymous (not verified) on

Nanna Koertz Madsen vinder på Ladies European Tour og er klar til OL

Efter en fornem præstation i Tjekkiet fra Nanna Koerstz Madsen står det nu klart, hvilke to kvindelige golfspillere, der skal repræsentere Danmark ved OL i Rio.

Nanna Koerstz Madsen leverede varen ved Tipsport Golf Masters på Ladies European Tour i dag med en fantastisk sejr på hele 5 slag. Dermed sætter Nanna sig solidt den anden danske plads i damefeltet til OL i Rio, når ranglisterne opdateres i morgen. Den første plads er i forvejen besat af Nicole Broch Larsen.

OL udtagelsen sker formelt først d. 11. juli, men næste turnering på LET spilles først 22-24. juli i Skotland, så det var sidste mulighed for at tage afgørende afstand til forfølgeren til OL-pladsen, Emily Kristine Pedersen. Inden turneringen var Nanna blot 0,04 point foran Emily på verdensranglisten, så der var på forhånd en kamp i kampen, som uanset resultatet i hovedturneringen, kunne blive afgørende for OL-deltagelsen.

- Det er med en god fornemmelse i maven, at vi snart tager til OL - for med sejren i dag til Nanna, så vil det med meget stor sandsynlighed være lutter europatour vindere, der endeligt udtages til OL. Kan man vinde på dette niveau, så er en OL-medalje ikke uopnåelig - men det kræver selvfølgeligt at formen rammes i den helt rigtige uge, siger Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union

Vejrguderne var ikke med arrangørerne og der var flere regn- og tordenvejrs-afbrydelser i løbet af de 3 runder, og med 4 huller og et kort putt på 14. green tilbage i finalerunden måtte spillerne atter vente på bedre vejr. Nanna bevarede hovedet koldt og putteren varm og sank birdie-puttet, der gav hende 4 slags forspring. En birdie på 17. sørgede for 5 slags forspring op ad 18. hul og mon ikke, der var overskud til at nyde turen og triumfen.

Nanna havde en fantastisk "rookie-sæson" i 2015 med 4 top 5 resultater og fra starten af denne sæson viste hun med en 2. plads i New Zealand Women's Open at sejren måske ville komme snart. Med sejren bliver Nanna den 6. dansker, der har vundet på Ladies European Tour og i alt er der vundet 12 gange.

 

For yderligere oplysninger kontakt:

 

Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union, telefon 28 89 51 39