Submitted by Anonymous (not verified) on

Nicole Broch Larsen rykker tættere på gennembrud i USA

Nicole Broch Larsen rykker tættere på gennembrud i USA

 

OL-golfspilleren Nicole Broch Larsen vandt i går Symetra Tour Championship i Alaqua Country Club in Longwood, Florida, efter omspil med amerikaneren Ally McDonald. Med sejren rykker hun et stort skridt tættere på gennembrud i USA.

 

Symetra Tour fungerer som Challenge Tour til LPGA Touren, og med sejren rykker Nicole op på 20. pladsen på Symetra Tourens rangliste "VOLVIK RACE FOR THE CARD". Det betyder at Nicole kan springe Stage 2 over på LPGA Qualifying School og gå direkte til Stage 3, hvor LPGA kategorierne til 2017 afgøres.

 

- Det er flot, at Nicole med kun fire starter i USA i år allerede har en sejr og en 2. plads på CV'et. Det viser, at hun har spillet til at være med i de helt store turneringer som vi også så i glimt ved British Open og til OL, fortæller Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union.

 

Med runderne 64-68-67-67 og en total på -18 var Nicole i spidsen af turneringen fra start til slut. Det samme var amerikanske Ally, og der måtte et omspil til før vinderen kunne kåres. På par 3 hullet 18 slog Nicole et 6-jern op til ca. 4 meter og da puttet gik i kunne hun indkassere førstepræmien på 30.000 $.

 

Dansk-amerikaneren Therese O'Hara (tidl. Kølbæk), der har spillet fast på Symetra Touren hele året, opnåede en samlet placering som nr. 23 på ranglisten og kan ligeledes gå direkte til "LPGA and Symetra Tour Qualifying Tournament Stage 3", der spilles fra 28. november til 4. december på LPGA International, Daytona Beach, Florida.

 

Drømmen om succes i USA er Nicole og Therese dog ikke alene om, og når Stage 2 går i gang på torsdag d. 20. oktober i Venice, Florida, så vil det være med deltagelse af OL-deltager Nanna Koerstz Madsen, Emily Kristine Pedersen og Daisy Nielsen.

 

- Vi har en unik mulighed for at få flere danske spillere ind på LPGA touren i den kommende sæson. Nicole, Nanna og Emily ligger for andet år i træk i top på Ladies European Tours Order of Merit, men for at avancere yderligere på verdensranglisterne og komme ind i alle dame-golfens 5 majors, så er det afgørende at få fodfæste og etablere sig på den amerikanske tour, fortæller Claus Mølholm.

 

Link til QS information:http://www.lpga.com/tournaments/qualifying-tournament

 

For yderligere oplysninger kontakt:

 

Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union, telefon 28 89 51 39