Submitted by Anonymous (not verified) on
GolfSixes Lucas Bjerregaad Thorbjørn Olesen.jpg

Ny stor holdtriumf for dansk golf

Danmark har i dag vundet første udgave af GolfSixes - et nyt og revolutionerende holdturneringsformat på højeste internationale plan.

- Med Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaards fælles sejr ved GolfSixes er der endnu en gang sat en fed streg under det format, Danmarks bedste spillere besidder. Thorbjørn Olesen udtaler til European Tour, at han må være en lykkeamulet, når han igen vinder en stor hold-match, men jeg ser sejren som et udslag af, at danskerne har et godt og kollegialt sammenhold på touren, siger Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union.

Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard vandt i finalen over det australske par Sam Brazel og Scott Hend.

 

GolfSixes er et revolutionerende turneringskoncept inden for golf, hvor alle matcher bliver afviklet over blot seks huller.

Introduktionen af GolfSixes er et af flere tiltag, som europatouren har sat i søen for at gøre golf endnu mere afvekslende og underholdende for tilskuerne.

- Da det er en holdmatch, så tæller sejren desværre ikke til verdensranglisten, men det må da give et kæmpe selvtillidsboost. Det bliver spændende, om vores nye europatourvinder, Lucas, kan bruge sejren positivt i den resterende del af sæsonen, siger Claus Mølholm.  

Thorbjørn Olesen var også med i november, da han sammen med Søren Kjeldsen vandt VM-titlen, ISPS Handa World Cup of Golf. Dermed har Danmark vundet de sidste to turneringer for hold på europatouren.

Thorbjørn Olesen har nu fire individuelle sejre på og to holdsejre på europatouren. For Lucas Bjerregaard er der tale om første sejr.

 

Sejren i England er den anden danske internationale triumf inden for en uge. Sidste søndag vandt Nanna Koerstz Madsen Symetra Classic på den amerikanske Symetra Tour.

 

Kontaktinformation

Kontakt: Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union, mobil: 28 89 51 39