Submitted by Anonymous (not verified) on
Nordjyske_kommuner.png

Nye restriktioner for syv nordjyske kommuner

6. november 2020

 

Per 20. november: 
2020 er nedenstående igen ophævet og de syv kommuner er nu igen underlagt samme restriktioner, som resten af landet.
De nye lempelser kan ses her.

 

----------

På aftenens pressemøde i Statsministeriet blev der, grundet situationen omkring den muterede coronavirus, indført en ny række restriktioner i følgende nordjyske kommuner:

Jammerbugt, Vesthimmerland, Læsø, Frederikshavn, Hjørring, Thisted og Brønderslev

Denne mail henvender sig primært til formænd og klubledelser i disse kommuner.

 

Se fakta om restriktionerne her

 

Overordnet set skal indendørs idræt lukke ned - men der er på nuværende tidspunkt ikke indført nedlukning af udendørs idræt. Der kan altså spilles golf som hidtil.

Baseret på aftenens pressemøde gælder foreløbigt frem til 3. december følgende restriktioner (tilpasset med lempelser gældende fra 16. november) - for golfklubber beliggende i de syv kommuner - i forhold til DGU’s nuværende anbefalinger:

 

Fra lørdag den 7. november gælder:

Restauranter, barer, cafeer eller anden servering skal lukkes ned i alle golfklubber i de syv nordjyske kommuner. Der kan sælges take-away mad.

I forbindelse med idræt skal indendørs foreningslokaler lukkes for offentlig adgang. Det betyder for golfsporten, at klubhuslokaler, hvor der er offentlig adgang bør lukkes. Der er i faktaarket ikke nævnt noget om toiletfaciliteter, men det vurderes p.t. at toiletfaciliteter i forbindelse med udendørs idræt som golf, kan holdes åbne.

 

Fra mandag den 9. november gælder nedenstående, men alle opfordres til at følge de nye retningslinjer allerede nu - tilpasset med de seneste lempelser gældende fra mandag den 16. november om bevægelse imellem kommunegrænsen indefor de syv kommuner:

Beboere i de berørte kommuner opfordres til at blive indenfor de pågældende syv kommuner og alle andre til kun at krydse kommunegrænsen, hvis man varetager en kritisk funktion.

Offentlige og private arbejdspladser i de berørte kommuner opfordres kraftigt til at hjemsende alle ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner. Det er fra Kulturministeriet her til aften blevet meddelt Danmarks Idrætsforbund, at foreningsidrætten ikke varetager kritiske funktioner.

Arbejdsgivere i de berørte kommuner opfordres kraftigt til ikke at tage imod ansatte med bopæl i en kommune anden end de syv kommuner.

I forhold til golfspillere betyder det, at kørsel i forbindelse med golfspil, både til hjemmeklub og ved gæstespil, ligeledes bør ske uden at krydse kommunegrænsen til de syv berørte kommuner. Der vil derfor i den kommende tid være golfspillere, som er forhindret i at kunne transportere sig til deres hjemmeklub.

Forsamlingsforbuddet på 10 personer bliver skærpet, således at alle undtagelserne fjernes i de syv nordjyske kommuner. Det betyder, at muligheden for forsamling af op til 50 børn og unge til og med 21 år bortfalder. Ligeledes bortfalder muligheden for at forsamle op til 500 personer til kurser, konferencer og generalforsamlinger. Der kan dermed ikke gennemføres generalforsamlinger i golfklubber i de syv kommuner.