Submitted by Anonymous (not verified) on

Nyt på senior elite området

SENIOR OG MID-AGE ELITE STRATEGI

DGU's strategi for Senior og Mid-age eliten er nu tilgængelig på danskgolfunion.dk og her vil man kunne læse om DGU's indsatser på hhv. klub, nationalt og internationalt niveau.

 

NYE EM UDTAGELSESKRITERIER

Den nye aldersgrænse, der indføres i den kommende sæson i EGA og Danmark for senior herrer på 50 år, har medført, at der for 2016 er særlige udtagelseskriterier til EM 2016. Seniorranglisten for 2015 er baseret på den nuværende aldersgrænse (55 år) og derfor er det kun vinderne af ranglisten, der er direkte kvalificeret til det individuelle EM for seniorer.
Læs EM udtagelseskriterierne her.

 

NY SENIOR & VETERAN TOUR

Den nye aldersgrænse veteraner herrer på 60 år, har medført en større revidering af den eksisterende DGU Senior Tour og i den kommende sæson introduceres en særskilt veteranrække i DGU Senior & Veteran Tour.

De præcise turneringsbestemmelser vil fremgå af Golfbox, når tilmeldingerne åbner 1. april, men allerede nu kan det afsløres, at deltagerantallet udvides til 114 i afdeling 1-3, så der er plads til de forventede ekstra spillere, samt et mindre antal Super-veteraner.

Der er også blevet plads til et mindre antal Præ-seniorer, der er defineret som de 49-årige, der har mulighed for at spille EM i 2017, og som derfor vil få et antal seniorturneringer til at opnå tællende resultater i.

DGU Senior & Veteran Tour får ligeledes en ny finale-afdeling, hvor feltet reduceres til 72 og som kommer til at fungere som sæsonafslutning, på lige fod med DGU Elite Seriens finaler.

 

NYE RANGLISTER FRA 2016

For at give et mere ensartet grundlag for internationale udtagelser og motivation til de mange forskellige nye aldersgrupper, vil der blive oprettet følgende herre- og dame-ranglister fra sæsonstart i 2016:

 

  • Mid-age (30+)

  • EM Mid-amateur 2017 (Amatører 30+, samt de 29-årige, der er født før 8. juni)

  • Senior (50+)

  • EM Senior Individuelt 2017 (Amatører 50+, samt de 49-årige, der er født før 15. juni)

  • Veteran (60+)

  • Super-veteran (70+)

Ranglisterne beregnes på samme måde, som øvrige nationale ranglister for drenge, piger, herrer og damer, og baseres på relative scores i forhold til banes sværhedsgrad på runden og placeringen bestemmes af gennemsnittet af de 84% bedste relative scores fra deltagelse i samtlige danske ranglisteturneringer.

Læs mere om ranglisterne her

Kontakt

Claus Mølholm
Mobil: 2889 5139