Der blev uddelt en række priser og hæder ved det årlige Tema og Repræsentantskabsmøde.
Golfsportens Natur- og Miljøpris
Asserbo Golf Club blev lørdag tildelt Golfsportens Natur- og Miljøpris. Med hæderen følger 75.000 kroner. Klubben blev valgt for sin langvarige, kontinuerlige indsats for at fremme natur og miljø. Klubben samarbejder tæt med eksempelvis kommunen og frivillige kræfter. Klubben har et rigt dyreliv, og arbejder målrettet for at tænke klubben ind i et bredere miljøperspektiv. Klubben bakker op blandt andet om stier, laver naturfoldere og har bosteder til bier og biller på sit areal. Prisen uddeles af Dansk Golf Union og Danish Greenkeepers Association.
Der blev også givet to inspirationspriser á 10.000 kroner hver. Den ene gik til Hørsholm Golf for etablering af en trampesti for småbiotoper på en støjvold.Den en gik til Roskilde Golfklub for at have udviklet en CO2-beregner, der synliggør emission af CO2 i klubben.
Læs pressemeddelelse om Natur- og Miljøprisen 2018
Se video med repræsentanter fra Asserbo Golf Club, som fortæller om deres miljøarbejde.
Læs om klubbernes miljøinitiativer her:
Sølvnålen
Under temamødet om fredagen blev der uddelt hæder til fire personer, der har viet en anseelig del af deres liv til golfsporten.
De fire er Poul Erik Jensen fra Dansk Golfhistorisk Selskab, John Munthe fra Regionsgolf, Mogens Vinther tidligere formand for amatør- og ordensudvalget og Martin Nilsson, der er netop afgået formand for Danish Greenkeeper Association.
- Det er din fortjeneste, at en lang række unikke og kostbare genstande har fundet vej til netop Dansk Golfmuseum, sagde Helle Christensen fra DGU’s bestyrelse blandt andet i sin tale til Poul Erik Jensen.
Bestyrelsesmedlem Tuula Undall overrakte sølvnålen til Mogens Vinther.
Mogens Vinther har gennem mere end 20 år været en del af Amatør- og Ordensudvalget.
- Mogens, du har altid ydet en dedikeret indsats. Du har altid behandlet sager i amatør- og ordensudvalget med golfens interesse for øje, sagde Tuula Undall blandt andet.
Karin Thøgersen overrakte nålen til John Munthe, hvis indsats gennem mange år, hun kaldte “fantastisk”.
- John Munthe har med flid og humor udviklet Regionsgolf til gavn for rigtig mange danske golfspillere. Det er hans ukuelige drive og passion for golfsporten, som skinner tydeligt igennem i hans arbejde for regionsgolf, sagde Karin Thøgersen fra DGU’s bestyrelse.
Endeligt overrakte et fjerde DGU-bestyrelsesmedlem, Uffe Steffensen, en sølvnål til Martin Nilsson der har været formand for Danish Greenkeeper Association i otte år.
Uffe Steffensen indledte med at sige, at Martin Nilsson er en person med kant, som flere gange har udfordret Dansk Golf Union. Men han roste ham for hans uomtvistelige engagement og viden.
- Du har medvirket til dannelsen af golfens grønne profil. Du har ydet et stort bidrag til fremme af greenkeeping i Danmark, lød det fra Uffe Steffensen.
Santander Talentudviklingsprisen 2018
Som afslutning på fredagens temamøde fik de to landsholdsspillere Cecilie Finne-Ipsen og Nicolai Højgaard begge et kæmpe skulderklap med Santander Talentudviklingsprisen 2018.
Udover hæderen får de hver 25.000 kroner, som de skal bruge til at udvikle sig inden for den sport, som de begge satser på at kunne leve af i fremtiden.
- Vi elsker unge talentfulde mennesker, der vil kombinere talent og hårdt arbejde for at blive den bedst mulige udgave af sig selv. Vi er overbevist om, at det også vil ske for de to, vi har udvalgt til prisen i år, sagde Ib Lynge fra Santander Consumer Bank, der er hovedsponsor for Dansk Golf Union.
Cecilie Finne-Ipsen fra Hjortespring Golfklub er netop fyldt 20 år. Hun er en af de garvede kræfter på det danske landshold. Hun har været med i seks år og har allerede deltaget ved fem slutrunder som holdspiller og en enkelt som individuel deltager.
- Jeg føler mig meget beæret over prisen. Det er fantastisk, at man kan få hjælp til at udvikle sig endnu mere, sagde Cecilie Finne-Ipsen.
Nicolai Højgaard fra Gyttegaard Golf Klub er blot 17, men har allerede været med til en del. Han er stadig i drengetruppen, som han i sommeren 2017 blev europamester sammen med.
- Jeg er både stolt og taknemmelig. Jeg vil gerne sige tak til Santander. Det er rart, at der er nogen, der vil putte pengene i vores sport, sagde Nicolai Højgaard, der også takkede landstrænerne og sin familie - herunder tvillingebroren Rasmus, som selv er et stort talent og spiller på landsholdet.
Læs pressemeddelelse om Santander Talentudviklingsprisen 2018