Submitted by Anonymous (not verified) on
3bold11-800px.jpg

Rasmus Højgaards sejr fuldender historisk dag i dansk golf

Den blot 19-årige Rasmus Højgaard vandt søndag ISPS Handa UK Championship, som er en del af herrernes europatour.

Sejren kom blot få timer efter, at Emily Pedersen havde sikret rød/hvid sejr på damernes europatour. Dermed går den 30. august 2020 over i historien som en af de største i dansk, professionel golfs historie.

Rasmus Højgaards sejr er en kæmpe bedrift. Han har nu vundet to turneringer på European Tour allerede som teenager. Kun italienske Matteo Manassero har formået at vinde to sejre på touren i en yngre alder.

- Man må knibe sig selv i armen i forhold til, hvor hurtigt han allerede har vundet den anden turnering på en world tour og bare bøje sig i respekt for den cool måde, han leverede birdie og eagle, da han allermest behøvede det, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Rasmus Højgaard havde brug for birdies på 14. og 16. hul og en eagle på hul 17. for at levere en runde i 65 slag (7 under par) og komme i omspil med sydafrikanske Justin Walters. På andet omspilshul lavede Justin Walters bogey, og så kunne Rasmus Højgaard sikre sig sejren med en par.

- Det er svært at beskrive. Det er selvfølgelig en fantastisk følelse at få de to sejre. Det er sket virkelig hurtigt, og jeg mangler ord lige nu, men det er en fantastisk følelse, sagde Rasmus Højgaard umiddelbart efter sejren.

Rasmus Højgaard har leveret en 2. plads, 3.plads og 6.plads i de tre turneringer, han har spillet, siden europatouren blev genoptaget efter coronapause. Dermed er han tourens hotteste spiller lige nu.

- Med sejren leverede Rasmus prikken over i'et i den i den serie af top-resultater, han har lavet siden genoptagelsen af European Tour. Nu banker han snart på til top 50 på verdensranglisten, der kan åbne døren for deltagelse i alle golfens majors, siger Claus Mølholm.

Rasmus Højgaard var i forvejen kvalificeret til US Open, som spilles uden for New York om tre uger. Det bliver karrierens første major for den supertalentfulde spiller fra Gyttegård Golf Klub ved Billund.

Højgaard rykker frem som nummer 4 på europatourens pengeliste, Race to Dubai.


 

Kontakt:

Claus Mølholm, 28 89 51 39