Submitted by Anonymous (not verified) on

Roskilde Golfklub deler gerne ud om rehab-golf

Der findes et hav af gode initiativer og tiltag i de danske golfklubber. Også når det gælder at åbne anlægget for grupper af personer, som normalt ikke ville se sig selv som oplagte golfspillere.  

En god kandidat i denne genre er Roskilde Golfklubs arbejde med "rehab-golf". 

Rehab er kort for rehabilitering og har i Roskilde Golfklub historie tilbage til 2010, da klubmedlem Hans Møllegaard blev ramt af en blodprop i hjernen. Han var en habil golfspiller, og ønskede ikke at opgive golfsporten trods de komplikationer og den hjerneskade som blodproppen havde medført. Hans opdagede hurtigt at han kunne bruge sporten til en form for genoptræning af kroppen.    

- Antallet af spillere på Rehab-holdet er vokset henover årene, og vi er oppe på 35 spillere i 2022, fortæller frivillig og tovholder i klubben, Hans Kristian Olesen.

Han fortæller videre at de 35 personer kommer fra det meste af sjælland, og at de nyder turen til golfbanen en til to gange om ugen. 

Man behøver ikke have spillet golf før, men faktisk er ca. halvdelen af dem der prøver spillet gennem rehab-holdet blevet faste medlemmer i klubben. 

- Det kræver velvilje i klubben og opbakning blandt medlemmerne, at starte sådan et hold. Heldigvis har vi mødt masser af støtte i alle årene. Vi har også fået støtte gennem Trygfonden, Nordea Fonden og Roskilde Kommune. Og så en stor ros til korpset af frivillige, der kan gå med rundt og arrangere turneringer med mere, forklarer Hans Kristian.

Der er pt. 15 frivillige, primært klubmedlemmer og pårørende, omkring rehab-golf i Roskilde Golfklub. De bruger som hovedregel et par timer om fredagen, når der spilles på 9-huls banen.

Du kan i videoen ovenfor høre mere om den gode sag.

Der er flere danske klubber, der har rakt interesseret ud til Roskilde Golfklub for at høre, hvordan det kører i praksis. Og Hans Kristian hilser alle spørgsmål velkommen. 

 - Jeg står også gerne til rådighed, hvis der er klubber der gerne vil have yderligere information eller hjælp til at starte op.

Dansk Golf Union formidler gerne kontakten direkte videre.