Submitted by Anonymous (not verified) on

Se Kronprins Frederik og topspillerne slå et slag for OL-Golf

Golfsporten er tilbage, hvor den hører hjemme. Efter 112 års fravær er golf tilbage ved de olympiske lege, når verdens bedste golfspillere mødes i Rio de Janeiro til august.

I den anledning inviterer Dansk Golf Union til pressemøde fredag den 10. juni klokken 11.00 til 13.00. Det sker på Restaurant Aristo på Islands Brygge i København.

 

OBS: Forhåndstilmelding er påkrævet og kan ske ved henvendelse til kommunikationschef Jesper Jürgensen på jej@dgu.org.

 

På pressemødet vil Kronprins Frederik, der er golfentusiast og IOC-medlem, være til stede og fortælle om golfsporten og dens rolle ved de olympiske lege.

 

- Det er godt for OL, at golf er kommet med. Men i særdeleshed synes jeg, det er godt for golfsporten, at den igen er med ved de olympiske lege. Som seersport kan golf byde på masser af dramatik og underholdning. Men OL kan også give golf en eksponering, som forhåbentlig kan trække endnu flere ind i det store danske golffællesskab, siger Morten Backhausen, der er direktør for Dansk Golf Union.

 

Den 10. juni vil de danske topspillere Søren Kjeldsen, Thorbjørn Olesen, Emily Kristine Pedersen og Nanna Koerstz Madsen være til stede og tilgængelige for pressen.

De fleste af dem ventes at skulle deltage ved OL, selvom den endelige OL-rangliste først gøres op d. 10. juli.

 

Danmark stiller ved OL med to mandlige og to kvindelige deltagere. Ved OL spilles der 72 hullers slagspil over fire dage. Det er samme turneringsformat, som typisk anvendes under turneringer på de store tours.

 

- Vi kan se allerede nu, at OL giver en masse opmærksomhed, og det gavner os alle sammen. Alle, jeg har talt med, synes, at det kunne være vildt fedt at vinde en OL-guldmedalje. Hvis jeg rammer en god uge, kan jeg spille op med de bedste, siger Nicole Broch Larsen, der aktuelt er bedste dansker på kvindernes verdensrangliste.

 

Golf er i først omgang med som OL-sport i 2016 og 2020. Herefter skal der tages stilling til, om sporten får en fast plads i OL-programmet.

 

Kontakt

 

Morten Backhausen

Direktør

Mobil: 2045 9323

og

Jesper Jürgensen

Kommunikationschef

Mobil: 3065 2950

Mial: jej@dgu.org