Submitted by Anonymous (not verified) on

Seks danskere udtaget til VM i golf

Seks unge, talentfulde golfspillere rejser september til Mexico for at repræsentere Danmark ved golf-VM.

Dansk Golf Union har nu udtaget de seks spillere, der skal spille for Danmark, når der i næste måned afholdes VM ved Cancún på Yucatán-halvøen i Mexico.

Hos damerne bliver det Malene Krølbøll Hansen (Hedeland Golfklub), Puk Lyng Thomsen (Frederikshavn Golf Klub) og Marie Lund-Hansen (Sønderjyllands Golfklub), der stiller op den 14.-17. september på Mayakoba El Camaleón Golf Club.

Ugen efter spiller herrerne på Iberostar Playa Paraiso Golf Club. Her bliver det John Axelsen (Sorø Golfklub), Marcus Helligkilde (Smørum Golfklub) og Peter Launer Bæk (Odense Eventyr Golf Klub), der skal i kamp for de danske farver.

- Længe før disse hold blev udtaget, aftalte vi med Team Danmark, at vi ville gå efter placeringer blandt de otte bedste. Det er ambitiøst, men stadigvæk realistisk. Nu må damerne slå mig eller lade køllerne tale, men herrerne har nok den største mulighed for at opnå en topplacering, idet alle tre herrer ligger højt på amatørernes verdensrangliste, WAGR, udtaler Claus Mølholm, der er elitechef i Dansk Golf Union.

VM afvikles hvert andet år og er en holdturnering, hvor to ud af tre scores per dag tæller. De danske herrer vil rejse til Mexico med gode vibrationer i kroppen, da de alle tre var med til at hente bronzemedaljer hjem fra EM i juli måned.

John Axelsen og Peter Launer Bæk sluttede også begge i top-ti ved det individuelle EM, som blev afviklet i Estland den første weekend af august.

På herresiden er USA forsvarende mestre, mens det hos kvinderne er Australien, der forsvarer trofæet.

For to år siden fik Emily Kristine Pedersen, Nanna Koerstz Madsen og Caroline Nistrup en fjerdeplads med hjem fra Espirito Santo Trophy, som kvindernes VM hedder.

Herrernes VM bærer navnet Eisenhower Trophy.

 

Foto:

Peter Launer Bæk har tidligere repræsenteret Danmark ved store turneringer - her ved EM 2015.

Se foto

 

Kontakt: Elitechef Claus Mølholm, tlf. 2889 5139