Submitted by Anonymous (not verified) on
banen-800px.jpg

Seks golfklubber modtager støtte til natur- og miljøprojekter

Seks danske golfklubber nu se frem til en tidlig julegave i form af støtte til deres natur- og miljøprojekter i 2022.

Det er Dansk Golf Union og Danish Greenkeepers Association, der uddeler de i alt 100.000 kroner til projekterne. Desuden er Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund med til at afgøre, hvilke ansøgere der skal have del i den årlige pulje fra Golfsportens Natur- og Miljøfond.

De seks modtagere er golfklubberne Asserbo, Halsted, Hillerød, Gilleleje, Nordborg og Roskilde.

- Det er nu tredje gang at vi uddeler midler til helt konkrete projekter, der vil gøre en positiv forskel for naturen og miljøet. Også i år har der været særlig mange ønsker til etablering af blomstermarker til at fremme insekterne, og det stemmer helt overens med ønsket om at fremme biodiversiteten på golfbanerne, siger Thomas Just, bestyrelsesmedlem i Dansk Golf Union.

I år har der været ønsker om næsten fire gange det beløb, som der var til rådighed i puljen

De seks projekter, der modtager midler er:

Asserbo Golf Club: Tilskud til indkøb af ravlamper, så det er lettere at finde vildfarne golfbolde i mørket.

Halsted Kloster Golfklub: Vil tilså et areal på fire-fem hektar med markblomster for at fremme og udvikle flora og fauna.

Hillerød Golf Klub: På et velegnet, udvalgt område sås blomster og bygges bi/insekt-hoteller. Juniorerne i klubben vil, i samarbejde med en naturvejleder, arbejde praktisk med et biodiversitets projektet og ad denne vej få fokus på naturens sammenhænge.

Gilleleje Golfklub: Vil at omdanne mere og mere rough til produktiv blomstermark. Placeringen af blomsterområderne vil skabe vigtige korridorer for insekterne. Et helt nyt offentligt stisystem vil gå lige forbi de nye områder med vilde blomster.

Nordborg Golfklub: Vil opføre et monumentalt æggeformet insekthotel til placering i en skovlysning, hvor passerende golfspillere kan beundre det.

Roskilde Golf Klub: Ønsker at forberede og demonstrere et cirkulært koncept for vanding af golfbaner, hvor spildevand renses og efterbehandles til sikker direkte og indirekte genanvendelse til vanding.

 

Kontakt: banechef i Dansk Golf Union, Torben Kastrup Petersen, 40 40 91 02, tkp@dgu.org