Submitted by Anonymous (not verified) on
DGU-Short-Game-logo1.png

Skab udvikling og glæde for jeres medlemmer samt liv og fællesskab i klubben med DGU Short Game

Fokuserer I på det korte spil, kan i skabe udvikling i jeres medlemmers golfspil og dermed øge glæden ved golf for den enkelte. Alle ved, at det korte spil er en kæmpe del af golfen, men er vi egentlig klar over, hvor stor betydning denne del af spillet har? Hele 43 procent af en gennemsnitsgolfers slag på en runde er med putteren. Tillægges korte pitch, chip og bunkerslag, udgør short game over halvdelen af golfspillet. Med DGU Short Game sættes der fokus på denne del, og det kan bruges som træningsredskab, klubudfordring og juniorturnering alt efter jeres behov og ønsker.

 

DGU Short Game som træningsredskab

DGU Short Game har primært været forbeholdt de unge, men flere klubber har i de seneste år, formået at danne en kultur, hvor også den ældre del af medlemmerne deltager flittigt. DGU Short Game er forholdsvis let at integrere i klubben, og kan skabe samvær mellem medlemmer samt udvikling og fleksibilitet for den enkelte – tre parametre som i dag er afgørende for vores til- og fravalg af idræt.

DGU Short Game består af 8 øvelser, der tester og træner det korte spil. Øvelserne er udviklet i samarbejde med DGU’s landstrænere, og kan både bruges i konkurrencer og hyggelig leg. Derfor kan konceptet være med til at danne grobund for relationer og udvikling og herigennem øge glæden ved golfsporten.

 

DGU Short Game bane

Banen er også enkel at opsætte, og hvis den etableres som en fast del af klubbens faciliteter, kan den skabe en base for drop-in-golf som netop øger fleksibiliteten ved golf, og kan være et godt alternativ på de dage, hvor man ikke kan nå at gå 18 huller. DGU har flere gange prøvet at opsætte banen og dette kan gøres på ca. 15 minutter.

 

DGU Short Game Test som klubudfordring – og vind kr. 8.000,- til klubbens juniorer

DGU Short Game Test er en mulighed for at spille banen fra ende til anden. Det tager kortere tid end at gå 18 huller, men det registreres og der spilles med scorekort og point præcis som ved en alm. golfrunde. Testen kan tages løbende hen over året, og alle kan deltage – uanset handicap og alder – så mange gange de har lyst. DGU Short Game Test giver dig mulighed for at konkurrere med dig selv, dine klubkammerater eller andre klubber. Basseret på dine point kan du opnå 7 forskellige mærker og dermed træne mod at få et bedre mærke, næste gang du laver en Short Game Test. Pointsystemet giver dig også mulighed for at konkurrere med dine klubkammerater, akkurat som når i går en almindelig 18 hullers runde. Sidst men ikke mindst bidrager du til din klubs ”order of merit score” hver gang du laver testen. DGU kårer hvert år ved sæsonafslutning ”Årets DGU Short Game Klub”, som er den klub i Danmark, der i løbet af året har fået flest point blandt sine spillere. Årets DGU Short Game Klub vinder 8000 kr. øremærket til klubbens juniorarbejde, så der er god grund til at få spillet en masse runder. Alle de afholdte test vil tælle med til denne kåring. Tjek om I er med på order of merit her, eller om i skal til at i gang – jo tidligere I får startet op, jo flere runder kan i nå at gennemfører og dermed øge chancerne for at blive Årets DGU Short Game klub. Order of merit løber fra april til oktober.

 

DGU Short Game Challenge – Juniorturnering

DGU Short Game Challenge er en landsdækkende juniorturnering i Short Game testen. Turneringen afvikles i 3 omgange (klubkvalifikation, landsdelsfinaler og landsfinale). Alle juniorer med et hcp. under 54 kan deltage, og det er en god mulighed for at skabe nogle gode oplevelser og en masse nye kammerater for jeres juniorer, mens de samtidig udvikler deres korte spil – så de kan blive endnu gladere for golfsporten. Klubkvalifikationen skal være afholdt senest d. 20 august 2017 – læs mere her og tilmeld jer med det samme.

 

Kursus: Få DGU Short Game ansvarlig i klubben

Det er nu muligt at lade en eller flere frivillige i jeres klub deltage i et DGU Short Game kursus. Her vil der være en meget konkret instruktion i brugen af DGU Short Game ude i klubberne. Vi opsætter også en bane og afvikler en DGU Short Game. Som DGU Short Game klubansvarlig, forpligter man sig til at gennemfører 2 Tests og 1 Challenge i løbet af året – men det ligger selvfølgelig alle frit for, i endnu højere grad, at etablere en kultur omkring DGU Short Game i klubben.

 

Kontakt

For yderligere information om DGU Short Game se her eller kontakt Turnerings- og Udviklingskonsulent, Rikke Haurvig på: rha@dgu.org.

For yderligere information om DGU Short Game kursus, kontakt kursuskonsulent Lone Liebst Christiansen på: llc@dgu.org.