Submitted by Anonymous (not verified) on
Ambrosius.jpg

Stortalenter får legater fra Golf Klub Danmark

Oskar Ambrosius fra Viborg og Malene Krølbøll fra Taastrup modtog fredag i Nyborg Golf Klub Danmarks legat.

Legatet uddeles årligt til danske golftalenter. Sidste år var der syv unge talenter, der modtog legatet. I år deles det altså mellem Oskar Ambrosius og Malene Krølbøll.

Begge får et legat på 25.000 kroner. Da de er amatører, får de ikke pengene med hjem til skuffen, men de bliver administreret af Dansk Golf Union efter amatørreglerne.

- Malene er en fantastisk holdspiller og et inspirerende eksempel på, at vedholdenhed og indsats belønner sig i længden. Oskar har som tidligere juniordanmarksmester vist, at han kan spille god golf. Og han er også et glimrende eksempel på, at man med hårdt arbejde og dedikation kan opnå store præstationer, udtaler Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Golf Klub Danmark har i mere end 25 år støttet Dansk Golf Unions arbejde for at styrke de danske landshold.

Om Oskar Ambrosius

  • 20 år og kommer fra Viborg. Har hjemmeklub i Ikast

  • Oskar Ambrosius har præsteret det største individuelle herreamatør-resultat i år ved at vinde Ecco Tour turneringen, Jyske Bank Championship. Han vandt i overlegen stil og var 13 under par og henholdsvis fire og fem slag foran Challenge Tour-spilleren Martin Leth Simonsen og tidligere europatour-vinder Morten Ørum Madsen, som indtog de næste to placeringer..

  • Som amatør gik han glip af førstepræmien på 54.000 kroner og fik i stedet et par Ecco Sko - men præstationen var medvirkende til at han blev flyttet fra OBS-truppen til A-truppen og blev udtaget til herre-EM holdet.

  • Oskar er nu i top-400 på amatørernes verdensrangliste.

Om Malene Krølbøll

  • 22 år og kommer fra Taastrup og har hjemmeklub i Hedeland. Hun går lige nu på Coastal Carolina College i USA..

  • Malene modtager Golfklub Danmark-legatet efter en flot First Division college-sæson, der startede tilbage i september 2016.

  • Hun vandt US college-turneringen Golfweek Conference Challengemed i 9 under par og 3 slag foran nærmeste forfølger. I Palmetto Intercollegiate opnåede hun en 2. plads og i Kiawah Island Classic en 3. plads.

  • Til VM i Mexico var hun med på holdet, der opnåede en fjerdeplads og tangerede den hidtil bedste danske VM-placering for damerne.

  • Malene Krølbøll er nu i top 100 på amatørernes verdensrangliste.

Kontakt

Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union. Tlf. 28 89 51 39