Submitted by Anonymous (not verified) on
Thorbjørn Olesen letter på hatten.jpg

Thorbjørn Olesen er ny kandidat til OL efter sejr i Skotland

Tidligt søndag aften sikrede Thorbjørn sig sejren i Alfred Dunhill Links Championship i Skotland og øger dermed sine chancer for en billet til OL.

Inden sejren i Skotland risikerede Thorbjørn Olesen at miste sin plads på European Tour og han var samtidig ude af kampen om en plads til OL.

Men med sejren rykker Thorbjørn op på samtlige ranglister og står nu til at deltage i den afsluttende DP World Tour Championship turnering i Dubai og er samtidig sikret en plads på European Tour næste år.

- Samtlige fire nuværende kandidater til det endelige OL-hold har vundet på European Tours i år eller tidligere. Det bliver derfor et interessant hold at følge til næste års OL, for når man kan vinde på dette niveau, kan der også tages en medajle til OL, hvis formen vel at mærke topper i den rigtige uge, siger Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union.

Thorbjørn Olesens sejr er den største sejr for en dansk spiller pengemæssigt siden Thomas Bjørn sejr i Nedbank Golf Challengei 2014. Pengepræmien er på  708.000 €. og Thorbjørn rykker et godt stykke ind i top 100 på verdensranglisten, når den opdateres

Hvis der i dag skulle udtages spillere til OL, ville de to herrer være Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen, mens Thomas Bjørn ligger på en tredjeplads.

Blandt de to kvindelige spillere ville de to bedst placerede være Nicole Broch Larsen og Line Vedel, mens Emily Pedersen holder tredjepladsen.

Det er først tre uger inden OL, som finder sted i begyndelsen af august i 2016, at der bliver udvalgt de fire danskere som skal til Rio.

Kontakt: Kommunikationschef, Jesper Jürgensen, jej@dgu.org, 3065 2950