Submitted by Anonymous (not verified) on
Thorbjørn Olesen, trofæ, turkish.jpg

Thorbjørn Olesen vinder historisk sejr i Turkish Airlines Open

Den 26-årige Thorbjørn Olesen skriver dansk golfhistorie med sejren ved Turkish Airlines Open. Sejren indbringer det største præmiebeløb en dansker nogensinde har vundet. De 1.065.388 mio. euro eller knap otte mio. kroner som sejren indbringer, tangerer dermed den hidtil største pengepræmie Thomas Bjørn vandt i 2013 ved Nedbank Golf Challenge.

Sejren var Thorbjørn Olesens fjerde sejr på European Tour og den danske sejr nr 33.

- Thorbjørns sejr er en en fantastisk præstation og viser, at han er en golfspiller i verdensklasse. Ærgerligt, at han ikke ramte denne form til OL, men det er godt for dansk golf, at vi har danskere med helt fremme i vinderbolden. For to uger siden var det Anders Hansen som fik en tredjeplads ved Portugal Masters, og i denne uge tog Thorbjørn så sejren. Sammen med Thomas Bjørn er Thorbjørn den eneste danske herrespiller, som har haft sejre tre sæsoner i træk, siger Claus Mølholm, elitechef i Dansk Golf Union.

Med dagens sejr i Tyrkiet rykker Thorbjørn op som nr 10 på Race to Dubai, som er den afsluttende turnering på European Tour. Thorbjørn har med dagens resultat mulighed for at slutte bedre ved Race to Dubai end hans bedste sæson i 2012, hvor han sluttede som nummer 15.