Submitted by Anonymous (not verified) on
Thorbjørn Olesen ved MinDenmark 2017.jpg

Thorbjørn Olesen vinder karrierens femte sejr på European Tour

Efter en fantastisk finalerunde i 64 slag, vandt Thorbjørn Olesen søndag eftermiddag den 75. udgave af Italian Open. Sejren sender ham ind i top 100 på verdensranglisten og tættere på Ryder Cup-holdet i september.

Selvom langt størstedelen af de lokale tilskuere i Italien heppede på hjemmebanefavoritten, Francesco Molinari, så var det danske Thorbjørn Olesen, der sluttede på toppen af den stærkt besatte Rolex Series-turnering, Italian Open.

Sejren indbringer Olesen tæt på en million euro og 40 point til verdensranglisten, hvilket sender ham ind i top 70 på verdensranglisten og aktuelt tæt på Thomas Bjørns Ryder Cup-hold til september.

Derudover betyder sejren i Italian Open, at Thorbjørn Olesen sikrer spilleretten til European Tour de kommende to sæsoner.

Det var naturligvis en lettet og lykkelig Thorbjørn Olesen, der udtalte sig til Viasat Golf efter runden.

 

- Det har været nogle svære måneder for mig og der skal lyde en stor tak til mine danske kollegaer på Touren. Min caddie, manager og træner skal også have en stor tak, fortalte Olesen, da Henrik Knudsen fangede ham efter præmieoverrækkelsen. 

 

Thorbjørn Olesen har nu vundet to par-turneringer og fem individuelle turneringer, og er nu den næstmest vindende dansker efter Thomas Bjørn, der har vundet 15 turneringer på European Tour, hvor Danmark nu er noteret for 35 individuelle sejre.     

Sejren bringer også stor glæde i golfdanmark og ikke mindst i Dansk Golf Union.

 

- Det var enormt spændende at følge den dramatiske duel fra sofaen. Da Francesco Molinari afslutter med birdie kan Thorbjørn høre brølet på teestedet og er tvunget til at lave par for at vinde. I den slags situationer virker det som, at Thorbjørn “stepper op”, og sejren turneringen blev sikret med et flot bunkerslag og ved at sænke et to-meter putt, udtaler Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union

 

 

Kontaktinformation

Claus Mølholm, Eliteansvarlig i Dansk Golf Union

Telefon: 2889 5139

 

Jesper Jürgensen, Kommunikationschef i Dansk Golf Union

Telefon: 3065 2950