Submitted by Anonymous (not verified) on
Fotografen er på vej

Tre gange Dansk EM-succes

Der er dansk deltagelse i tre kvartfinaler, når europamesterskaberne for hold onsdag går ind i den afgørende knald eller fald-fase. Både de danske herrer, damer og drenge holdt hovedet koldt og jernene varme, da der tirsdag skulle sættes navn på de otte landshold, som skal kæmpe om EM-medaljer rundt omkring i Europa.

Onsdagens danske succeshistorie kom fra Finland, hvor de danske herrejuniorer via en solid kollektiv indsats tangerede turneringens bedste holdscore og satte sig solidt på andenpladsen i kvalifikationen - kun overgået af England. Fem af de seks danske drenge gik runder i par eller bedre, og det var da også en tilfreds landstræner, der gjorde status:

- Drengene var opsat på at løse opgaven, som gik på at nå andenpladsen. Der var hele dagen fuld fokus, og modsat i går kom vi rigtig godt fra start i dag. Jonathan (Gøth-Rasmussen) satte igen en god score med en 69'er (-3) og det skabte ro på, da de sidste tre spillere gik ud om eftermiddagen med de tre øvrige som caddies. Drengene arbejder godt sammen som hold og det hele sluttede med stor jubel, da John (Axelsen) omgivet af hele holdet sænkede en birdie fra seks meter, som bragte vores samlede score til -8 for dagen, lød det fra Martin Raal Kold fra Pickala Golf i Finland.

Danmark møder nu Tyskland i torsdagens kvartfinale, hvor der spilles hulspil med to foursomes og fem singler.
 

Dansk superrunde i Helsingør

Hos damerne, der er på hjemmebane i Helsingør, kunne holdet især takke én spiller for, at kvartfinalen kom i hus. Den 19-årige nordjyde Puk Lyng Thomsen gik ganske enkelt sit livs runde på den smalle bane, hvor tungen skal holdes lige i munden og boldene midt i fairway. Med hele ni birdies (og tre bogeys) kom hun ind med turneringens hidtil klart bedste score i 65 slag (-6). En score, som også betød, at hun var bedst af samtlige 126 spillere over de to kvalifikationsrunder.

- Jeg har aldrig prøvet at lave så mange birdies på en runde før. Jeg var virkelig god med mine jernslag i dag og havde mange korte putts for birdie. Der var en del vind derude i dag, men jeg er fra Frederikshavn, så det er jeg vant til, lød det fra en glad Puk Lyng Thomsen, som var glad for at hendes score kunne hjælpe holdet ind i medaljespillet.

De øvrige danskere holdt ganske fornuftigt sammen på spillet i det ustadige danske sommervejr, som bød på alt fra sol, byger og kraftige vindstød. Og dermed kunne landstræner David Dickmeiss glæde sig over en 7-plads og en opfyldt målsætning om en plads i finalespillet.

- Puk var fantastisk i dag, og selv om ikke alle scores var lige gode, er jeg meget tilfreds med at pigerne nu får muligheden for at spille en kvartfinale på hjemmebane, siger han.

I onsdagens kvartfinale venter Spanien, der som altid hører til favoritterne ved kvindernes EM.

- Det er et virkeligt godt hold og vi skal spille op til vores allerbedste, hvis vi skal have en chance, men onsdag er det hulspil, og så kan alt ske.

 

Med hiv og sving i Halmstad

På den anden side af Sundet - i svenske Halmstad - skulle herrerne forsøge at leve op til tirsdagens flotte EM-åbning, og det lykkedes - med lidt hiv og lidt sving - at sikre sig en femteplads og en kvartfinale mod Frankrig. Danskerne startede pænt, men lidt efter lidt begyndte der at melde sig for mange bogeys på scorekortene. Nicklas Nørgaard formåede dog at skabe lidt ro, da han sluttede af med to birdies for en runde i 68 slag (-3). Morten Toft-Hansen gik en runde i par og delte dermed værdigheden som bedste individuelle spiller med en franskmand.

- Efter en rigtig god start endte det med en alvorlig kamp. Niklas' afslutning gav dog god moral til holdet, siger holdkaptajn Torben Nyehuus fra det svenske.

Værdifuld læring

Det unge urutinerede pigelandshold i Tjekkiet sluttede som nummer 12 i kvalifikationen og skal onsdag ud og spille om placeringerne fra 9 til 16.

- En lang dag i hårde betingelser med regn og vind gjorde det vanskeligt for pigerne. Der blev arbejdet fornuftigt med tingene, og vi tager værdifuld læring med os til onsdagens match mod Schweiz, siger landstræner Thomas Poulsen,

 

EM for hold afvikles med to runder slagspilskvalifikation, hvor holdets fem bedste scores tæller med i regnskabet. Efter slagspilskvalifikationen går man over til hulspil, hvor nummer 1 parres med nr. 8, nr. 2 med nr. 7 etc i kvartfinalerne. Hold fra 9. pladsen og ned spiller placeringskampe.

-------

Scores fra slagspilskvalifikationen:

EM herrer

EM damer

EM drenge

EM-piger

 

De fire danske EM-hold:

Juniorpiger: Line Toft Hansen (Gilleleje), Stephanie Amalie Astrup (Horsens), Eva Maria Fabricius-Bjerre (København), Louise Staalbo (Korsør), Sofie Kibsgaard Nielsen (Morsø) og Mathilde Bang Fredensborg (Hedeland).

Juniordrenge: John Axelsen (Sorø), Christoffer Bring (Næstved), Alexander Frances (Møn), Jonathan Gøth-Rasmussen (Helsingør) Zacharias Agerbak (Smørum), Frederik Hedmark (Kolding).

Herrer: Martin Leth Simonsen (Aalborg), Niklas Nørgaard Møller (Kokkedal), Sixten Stemann Jensen (Hjortespring), Peter Launer Bæk (Odense Eventyr), Morten Toft Hansen (Gilleleje) og Phillip Juel-Berg (Søllerød).

Damer: Caroline Nistrup (Smørum), Malene Krølbøll Hansen (Hedeland), Stephanie Bertelsen (Vejle), Marie Lund Hansen (Sønderjylland), Puk Lyng Thomsen (Frederikshavn) og Cecilie Bofill (Silkeborg Ry).

Juniorpiger: Line Toft Hansen (Gilleleje), Stephanie Amalie Astrup (Horsens), Eva Maria Fabricius-Bjerre (København), Louise Staalbo (Korsør), Sofie Kibsgaard Nielsen (Morsø) og Mathilde Bang Fredensborg (Hedeland).