Submitted by Anonymous (not verified) on
Fotografen er på vej

Tre golfklubber kæmper om at vinde golfsportens Miljøpris 2016

Dansk Golf Union arbejder målrettet på at løfte natur- og miljøarbejdet i de danske golfklubber. Som et synligt bevis på det arbejde uddeles Golfsportens Miljøpris nu for tredje gang. De tre nominerede golfklubber til prisen er Asserbo Golf Club, Viborg Golfklub og Skærbæk Mølle Golfklub.

- Der er tale om tre gode kandidater til Golfsportens Miljøpris 2016, som på fornemste vis repræsenterer de mange discipliner, som natur- og miljøarbejdet dækker over, siger Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

3 NOMINEREDE KLUBBER OG DERES VIDEOER

Nedenfor kan du se en præsentationsvideo fra hver af kandidaterne.

 

Asserbo Golf Club - klik her for at se video
Asserbo 1 Asserbo 3

 

Asserbo Golf Club har gennem mange år beskæftiget sig med udvikling af både natur og miljø på deres fine anlæg. Især brugen af golfbanen som multifunktionelt anlæg har været et omdrejningspunkt og klubben har således ofte besøg af mange andre brugere end golfere. Det gælder både dem, som på daglig basis benytter anlæggets mange stier til dem, der kommer som del af åbne arrangementer.


Viborg Golfklub - klik her for at se video
Viborg 1 Viborg 2

 

Viborg Golfklub har gennem mange år været kendt i golfkredse, som en af de absolutte foregangsklubber ift. udvikling af tiltag, der fremmer natur og miljø. Klubben er miljøcertificeret hos Golf Environment Organisation (GEO) og har herigennem indført natur- og miljøarbejde i klubbens DNA. Det betyder, at klubben altid har natur og miljø med i overvejelserne, når der tænkes nye tanker og strategi.

 

Skærbæk Mølle Golfklub - klik her for at se video

Skærbæk Mølle 2 Skærbæk Mølle

 

Greenkeeper Jesper Hansen er begejstret for nomineringen til Golfsportens Miljøpris 2016 og udsigten til måske at vinde og så oven i købet i klubbens jubilæumsår. Skærbæk Mølle Golfklub ligger midt i den vestjyske natur med mange beskyttede naturområder på anlægget. Derfor er det også helt naturligt for klubben at arbejde målrettet med udviklingen af netop den natur. Som en del af arbejdet har klubben udarbejdet en gennemført naturguide til både golfspillere og andre gæster.

 

 

De tre nominerede klubber repræsenterer et udsnit af de mange andre danske golfklubber, som gør et stort og vigtigt stykke natur- og miljøarbejde i deres lokale miljø. Alle de gode initiativer er samlet i et inspirationskatalog, som kan ses her:

 

Komiteen bag Golfsportens Miljøpris består af repræsentanter fra Dansk Golf Union, Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Miljøstyrelsen og medstifterne af prisen Dansk Greenkeeper Forening. Vinderen afsløres på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde lørdag d. 19. marts 2016.

For yderlige informationer

 

THOMAS HOFFMANN JEPSEN

Banekonsulent

m +45 51 16 26 95

thj@dgu.org