Submitted by Anonymous (not verified) on
Golfspillere_Smørum.jpg

Tre klubber nomineret til golfsportens miljøpris

Dansk Golf Union arbejder målrettet med at højne niveauet for miljøarbejdet i de danske golfklubber til gavn for både klubberne selv og naturen. Golfklubberne har nu i flere år arbejdet struktureret og samtidig med stor idérigdom for at opnå dette. Og de mange initiativer i golfklubberne giver allerede gode resultater.

For at hylde dette arbejde og samtidig sætte fokus på vigtigheden af natur og miljø, indstiftedes Golfsportens Miljøpris, som uddeles for anden gang i år.


3 NOMINEREDE KLUBBER

De tre nominerede klubber er Samsø Golfklub, Smørum Golfklub og Hornbæk Golfklub. Se en præsentationsvideo fra hver af kandidaterne her:


Smørum Golfklub
Smørum miljøvideo

Per Rasmussen, chefgreenkeeper i Smørum Golfklub, var begejstret da han fik at vide, at Smørum Golfklub er en af de tre klubber, som er med i kapløbet om prisen.

- Vi er naturligvise meget glade for at være med i kapløbet om den flotte pris. Nomineringen er et stort skulderklap for hele Smørum Golfklub, og det miljøarbejde som vi har gennemført de seneste 15 år.

 

Hornbæk Golfklub
Hornbæk miljøvideo

Formand for Hornbæk Golfklub, Jens Peter Nielsen ser nomineringen som en foreløbig kulmination på det store arbejde, som klubben har gennemført for at forbedre natur og miljø på golfbanen.

- Golfsporten har et ansvar for at bidrage positivt til beskyttelse af natur og miljø og i Hornbæk Golfklub har vi nogle unikke forudsætningen for at gøre en forskel - ikke alene til glæde for golfspillerne, men også for lokalsamfundet. Derfor har vi blandt andet gennemført en række tiltag, der åbner vores flotte naturarealer op for andre brugere eksempelvis sammen med den lokale orienteringsklub.


Samsø Golfklub
Samsø Miljøvideo

Også Mette Gjerulff fra Samsø Golfklub ser en kobling mellem golfsporten og bidraget til det omkringliggende samfund.

- Her på Samsø har vi længe været kendt for at gå forrest på miljøområdet, og klubben har i samarbejde med bl.a. Samsø Energiakademi i en årrække bidraget til dette ved at arbejde hen imod en mere miljøvenlig drift. Det har bl.a. betydet, at vi har fundet store energibesparelser på både banen og i klubhuset. Vi har således haft besøgende fra hele verden, der har kunnet se vores soldrevne maskiner og nyde vores rige naturliv.

 

Hos Dansk Golf Union er man meget tilfredse med de tre kandidater til Golfsportens Miljøpris.

- Alle tre klubber har lavet et meget flot stykke arbejde til glæde for naturen og miljøet. De er gode ambassadører for golfsporten, og vil tjene som inspirationskilder til miljøarbejdet både inde og uden for golfsporten. Rigtig mange golfklubber gør et stort miljøarbejde. Derfor har vi samlet alle de gode initiativer i et flot inspirationskatalog, så alle kan lade sig inspirere i de mange tiltag der foregår i golfsporten, fortæller Torben Kastrup Petersen, Banechef i Dansk Golf Union. Du kan se inspirationskataloget her:

 

 

Komiteen bag Golfsportens Miljøpris, der består af repræsentanter fra Dansk Golf Union, Friluftsrådet, Danmarks Idrætsforbund, Danmarks Naturfredningsforening, Miljøstyrelsen og medstifterne af prisen Dansk Greenkeeper Forening, vil i den kommende periode gå i tænkeboks, inden vinderen afsløres på Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde lørdag d. 21. marts 2015.

 

For yderlige informationer

 

Torben Kastrup Petersen,

Banechef

Mobil: 40409102