Submitted by hkr on
Ly for lyn

Vær forberedt på torden og lynild

Sæsonen for tordenvejr og lyn er begyndt, og det betyder øget opmærksomhed på sikkerheden for golfspillerne. 

Det er desværre sket, at golfspillere er blevet ramt af et lyn på golfbanen. Husk derfor at minde alle medlemmer og gæster om, at en golfbane kan være et farligt sted at befinde sig i tordenvejr. Som golfspiller bevæger man sig rundt på et forholdsvist fladt areal og har medbragt sin egen antenne i form af golfkøller, der potentielt kan tiltrække lynene.
 

Overvej et læskur med lynbeskyttelsesanlæg

Hvis jeres golfklub har huller, der ligger flere kilometer væk fra klubhuset, kan I overveje at bygge et læskur, så spillerne hurtigere kan komme i sikkerhed. Det er dog vigtigt at understrege, at læskure kun giver sikkerhed, hvis de er udstyret med lynbeskyttelsesanlæg.
 

Hvad skal man gøre som golfspiller?

Hvis en golfspiller overraskes af et tordenvejr, uden mulighed for at søge indenfor i et hus eller en bil, bør vedkommende søge til det laveste punkt og sætte sig på hug med samlede fødder og hovedet mellem benene. I denne stilling rager man ikke så højt op, og man rører kun jorden ét sted. Man skal passe på med at opholde sig tæt på træer, selvom det kan være fristende, da tordenvejr ofte bringer store regnbyger med sig.

For mere information om tordenvejr kontakt banekonsulent Allan Brandt på +45 4326 2695 eller på mail: abp@dgu.org.