Submitted by Anonymous (not verified) on
Klubnyt-foto_TURNERINGER.png

Vigtige ændringer i Danmarksturneringen

- I alle divisioner og i kvalifikationsrækken - bortset fra Santander herrer - er startrækkefølgen vendt om i singlerne. Der startes fremover med 1. singlen (laveste hcp). Det er kun single-rækkefølgen, der er ændret. I 18-hullers kampe starter foursome stadig til sidst.
Dette gøres for at mindske konsekvenserne for holdet ved en eventuel udebleven spiller, der iflg turneringsbetingelserne anses for at have højeste handicap. Derved er det kun den sidste single, der tabes.

- Såfremt hjemmeklubben ønsker det og kan blive enig med modstanderen, kan 18-hullers kampe flyttes til eftermiddagen på de ordinære spilledage. Kan enighed ikke opnås, spilles på det oprindeligt fastsatte tidspunkt.

- Fra 2017 indføres en 5. division i herrerækken. Kvalifikationsrækken har vokset sig så stor, at det er meget vanskeligt at kvalificere sig til oprykning. Betingelserne for 5. division er beskrevet under Kvalifikationsrækken.

- Som vi tidligere har meldt ud, er aldersgrænserne for seniorherrer og veteranherrer blevet ændret. Seniorgrænsen går nu ved 50 år og veterangrænsen ved 60 år. For begges vedkommende gælder, at man blot skal være fyldt 50, hhv 60 år ved kalenderårets udgang.

- Veteranrækken kan som eneste række flytte sine kampe til hverdags eftermiddage, såfremt hjemme- og udehold kan blive enige.  Kan enighed ikke opnås, spilles på det oprindeligt fastsatte tidspunkt.

- Fra 2017 indføres en Superveteran division, dvs for 70+ spillere.
I første omgang nøjes vi med 8 hold i alt, dvs 1 pulje i øst og 1 pulje i vest.
Rekrutteringen sker som altid ved nye tiltag indenfor senior- og veterandivisionerne fra Regionsgolf, som til denne sæson har haft stor succes med at indføre en Superveteran række.

Bemærk venligst, at dette kun er de vigtigste ændringer. Såfremt du er ansvarlig for afviklingen af hjemmekampe, eller du er holdkaptajn, er det vigtigt, at du sætter dig nøje ind i de punkter, som du er ansvarlig for.

 

Link til Danmarksturneringen.