Submitted by Anonymous (not verified) on
Nicolai Højgaard.jpg

17-årigt golftalent vinder pro-turnering som den yngste dansker nogensinde

Nicolai Højgaard fra Gyttegaard Golf Klub vandt store bededag Bravo Tours Open på Rømø.

Turneringen er en del af Ecco touren, som er en pro-tour. Det er opsigtsvækkende, at en amatør kan slå et helt felt af flere end 100 professionelle. Endnu mere opsigtsvækkende er det, at Nicolai Højgaard er bare 17 år og dermed den yngste dansker nogensinde, der vinder en professionel turnering.

Hans status som amatør betyder, at han ikke kan tage førstepræmien på 54.000 kroner med hjem. Til gengæld tager han uvurderlig erfaring med sig.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi har unge talenter der viser, at de kan begå sig på det professionelle niveau, når de rammer en god uge. Sidste år sejrede Oskar Ambrosius også på Ecco touren, men at en amatør vinder er ikke noget vi ser hvert år - og Nicolai har nu sat en ny aldersrekord, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Nicolai Højgaard har før prøvet at lægge arm med de professionelle. Han fik - sammen med sin tvillingebror Rasmus - et wild card til europatour-turneringen Made in Denmark i 2017.

- Selvom han dengang ikke klarede cuttet til finalerunderne, så gav oplevelsen helt sikkert lidt ekstra hår på brystet, vurderer Claus Mølholm.

Nicolai Højgaard var i sommeren 2017 med til at vinde EM-guld med det danske drengelandshold. En understregning af, at han er blot ét af flere store talenter på vej.

Højgaards potentiale er velkendt. For blot en måned siden vandt han Santander Talentudviklingsprisen sammen med en anden landsholdsspiller, Cecilie Finne-Ipsen.

 

For yderligere info:

Claus Mølholm, tlf. 28 89 51 39