Submitted by Anonymous (not verified) on

Børnene bliver sluppet løs på golfbanen

De danske golfklubber sætter i samarbejde med Dansk Golf Union fokus på børnegolf på en ny måde, og inviterer alle børn og unge ud og prøve "Sjov Sommergolf" i skolernes sommerferie. Vi håber, at I kunne have lyst til at følge med børnene ind i denne nye og spændende verden. Nedenfor fortæller vi om golf i børnehøjde, som I gerne må plukke fra. Vi sender også gerne video eller billeder af Sjov Sommergolf, hvis I har interesse.

Vi håber at I kan finde det interessant at lave en beretning omkring dette. Tag endelig fat I os, hvis vi har vakt jeres interesse og I kunne tænke jer at høre mere.

RIKKE HAURVIG
Turnerings- og Udviklingskonsulent
d +45 43 26 27 05
m +45 41 16 65 40
rha@dgu.org

 

Golf i børnehøjde

Lægger I vejen fordi den lokale golfklub i sommerferien, vil I med stor sandsynlighed opleve liv og glade dage. Måske bugner træningsområdet af farverige bolde, hulahopringe og andet legetøj. Måske spilles der rundboldgolf, frisbeegolf eller fodboldgolf. Eller måske bygges der sandslotte i bunkeren og leges vandkamp i solen. De danske golfklubber har nemlig sat fokus på børnegolf. Og det kan opleves, når alle børn er inviteret til Sjov Sommergolf. Her drøner de rundt og bruger golfbanen som en legeplads til bevægelse og leg. Her kan de bruge deres sanser og fordybe sig i golfens verden, mens de nyder nogle feriedage i den danske sommer.

Dette syn er dog helt nyt i de fleste danske golfklubber. Over en lang periode er antallet af børn, der spiller golf, nemlig faldet. Over de seneste 6 år, er antallet af børn der spiller golf næsten halveret på landsplan. Og I dag spiller kun 7.000 børn golf. Det er efter Dansk Golf Unions mening alt for få med tanke på, hvor meget golf kan bidrage med til et godt og sundt børneliv.

Vores bud på at vende udviklingen er at golf skal opleves gennem leg, grin og hygge. Golfbanen skal for børnene være en legeplads i hverdagslivet, som giver mulighed for, at de får en masse gode ude-oplevelser og blive en del af et fællesskab, samtidig med at de får bevæget sig.

Og netop bevægelse ser man masser af, når man lægger vejen forbi golfklubben. På golfbanen kommer børnene nemlig helt naturligt til at hoppe over huller og vandløb, bevæge sig op og ned af bakker og får alle slags underlag under fødderne; hårdt, blødt, sumpet og mudret. Det betyder, at de skal indstille kroppen på forskellige måder. Og det stimulerer motorikken og kroppen på en måde, man ikke opnår ved fysisk aktivitet andre steder end i naturen.

Natur, motion, leg og frisk luft er vigtige elementer i et godt og sundt børneliv. Glæden ved at være i naturen, som man kan få som barn, bliver siddende hele livet. Og derfor er det vigtigt at skabe denne tilknytning allerede i en tidlig alder. Når vi som børn har været vant til at finde ro, glæde og udfordringer i naturen, så vil vi blive ved med at gøre det som voksne. Dette forhold til naturen vil vi gerne være med til at skabe for så mange børn som muligt.

Sommerferieaktiviteterne finder sted i hele sommerferieperioden, det er forskelligt fra golfklub til golfklub, hvad der er på programmet, men fælles er, at der er planlagt et sjovt program med en masse golf, leg, og konkurrencer. 

Læs mere om Sjov Sommergolf her