Submitted by Anonymous (not verified) on
WM damer 2022 hold_lille.jpg

Dameholdet til VM er udtaget

26. juli 2022
 

De tre danske damer, der skal til VM er udtaget og det er følgende:

Amalie Leth-Nissen, Smørum Golfklub
Cecilie Finne-Ipsen, Hjortespring Golfklub
Sofie Kibsgaard Nielsen, Lyngbygaard Golf Klub 

Thomas Brønd Poulsen er medrejsende landstræner

 

Danmark spillede sig til en placering som nr. 8 ved seneste VM i 2018. Hidtil bedste placering er en 4. plads, som lykkedes i både 2014 og 2016.

VM for amatører - eller ESPIRITO SANTO TROPHY, som damemesterskabet retteligt kaldes - er spillet hvert andet år siden 1958, kun afbrudt af covid-19 i 2020. Mesterskabet spilles som slagspil over 72 huller og hvor de to bedste scores per dag tæller til holdscoren. I år spilles VM på Golf National ved Paris fra 24. til 27. august.

- Ambitionen er at slutte i top 8 og vi drømmer om metal, selvom det vil kræve, at alle spiller op til deres bedste og vi også har lidt medvind, når dagenes to bedste scores sættes sammen, udtaler Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

 

Billede til download

 

Amalie Leth-Nissen

Er yngste deltager på holdet med sine 17 år. Hun har vundet to gange i år i hhv. Junior Invitational at Sage Valley og Internationaux de France U21 og blev nr. 2 i den professionelle LETAS turnering Smørum Ladies Open. Hun ligger nr. 9 på den aktuelle verdensrangliste for amatører.    

 

Cecilie Finne-Ipsen

Er 24 år og har gået på college i USA de seneste 4 år. Hun har en 9. plads i NCAA Tallahassee Regional, en 10. plads i Smørum Ladies Open og en 17. plads i The Women's Amateur som bedste resultater i år. Hun ligger nr. 243 på den aktuelle amatørverdensrangliste.  

 

Sofie Kibsgaard Nielsen

Er 23 år og har gået på college i USA de seneste 3 år. I år har hun fire top 8-placeringer fra US college turneringer og ligeledes en 10. plads i Smørum Ladies Open. Hun ligger nr. 95 på den aktuelle amatørverdensrangliste.  

    

Thomas Brønd Poulsen
Har været damelandstræner siden 2015 og var medrejsende træner på VM holdet i 2016 og 2018.

 

Kontakt: 

Sportschef i Dansk Golf Union
Claus Mølholm
tlf: 28895139