Submitted by Anonymous (not verified) on
VM Danmark.jpg

Danmark vinder golf-VM for drenge

Det danske drengelandshold satte i dag en tyk streg under sit format, da det hentede guld ved Toyota Junior Golf World Cup.

Holdet vandt med to slag ned til Spanien.

Samtidig vandt 17-årige Rasmus Højgaard fra Gyttegård Golf Klub den individuelle konkurrence. Hans bror Nicolai blev nummer to.

Samme landshold vandt for 11 måneder siden EM.

- Det er et stort resultat for dansk golf. Præstationerne i Japan viser, at vi har nogle talentfulde unge spillere, der kan spille særdeles god golf og som bliver spændende at følge resten af sæsonen og i fremtiden, udtaler Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

Toyota Junior Golf World Cup, der afvikles i Japan, har ikke status af et officielt VM, da et sådant ikke arrangeres af det Internationale Golfforbund for drenge- og pigeårgange.

Men det er det nærmeste, der findes, og turneringen har deltagelse af stærke golfnationer som USA, Sydafrika og Sydkorea. Fra Europa deltog i år Spanien, Sverige, Italien og Danmark.

De danske guldvindere er Rasmus og Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub, Frederik Sejr fra Mollerup Golf Club og Sebastian Friedrichsen fra Asserbo Golf Club. De tre førstnævnte var også på det hold, der vandt EM i sommer.

Resultatet er det bedste, Danmark nogensinde har præsteret ved turneringen. Faktisk har vi ikke før været bedre end nummer 4.

Den nuværende europatour-spiller Lucas Bjerregaard vandt dog den individuelle turnering i 2010, nøjagtig som Rasmus Højgaard gjorde det i dag.

Om blot en måned tørner de danske drenge, piger, damer og herrer ud for Danmark, når der er EM.

Kontakt:

Claus Mølholm 28 89 51 39