Submitted by Anonymous (not verified) on
golf4-14-800px.jpg

Dansk golf har fået to nye europatourspillere

7. november 2021
 

Marcus Helligkilde fuldendte i dag den bedste danske sæson på challengetouren nogensinde. Han og Niklas Nørgaard Møller rykker med øjeblikkelig virkning op på på Europas stærkeste golftour.

Dermed blev den 7. november 2021 en bemærkelsesværdig dag for dansk golf.

25-årige Marcus Helligkilde fra Smørum Golfklub var inden ugens Rolex Challenge Tour Grand Final på en 3. plads på challengetourens samlede rangliste. Dermed var han sikker på oprykning til europatouren, men i stedet for at hvile på laurbærrene vandt Helligkilde også lige sæsonfinalen, der blev spillet på T-Golf & Country Club på Mallorca. 

Dermed sluttede han øverst på tourens rangliste.

- Jeg havde ikke fuld status på Challenge Tour ved starten af året, og jeg forsøgte egentlig bare at spille mig ind i top-70. Jeg har holdt fokus på opgaverne foran mig og forsøgt at være den bedste udgave af mig selv. Jeg er stadig den samme Marcus Helligkilde, og jeg nyder at spille golf, sagde Helligkilde efter sejren.

Han har nu vundet  tre sejre på årets challengetour. Det er Thomas Bjørn den eneste dansker, der har gjort før - i 1995. Men da Helligkilde også tog tre 2. pladser i år, kan hans sæson betegnes som den bedste nogensinde af en dansker på Challenge Tour.

- Marcus spiller sit livs bedste golf lige nu, og når verdensranglisten opdateres vil være ny i top 100 og rangere som den bedste dansker, siger Claus Mølholm, der er eliteansvarlig i Dansk Golf Union.

En anden dansker, 29-årige Niklas Nørgaard Møller fra Kokkedal, stod for en måske endnu større heltedåd under samme turnering.

Møller lå nemlig nummer 21 på tourens rangliste og havde brug for en stærk uge for at rykke ind i top-20, som giver adgang til europatouren.

Den leverede han. En finalerunde i 70 slag under et betydeligt nervepres gav ham en delt 8. plads i turneringen og et avancement til nummer 16 på ranglisten.

- Niklas Nørgaard Møller leverer en mandfolkepræstation i dag og sikrer sig et velfortjent kort til European Tour. Sidste år havde han også en chance helt frem til de sidste huller i Challenge Tour-finalen, men dengang lykkedes det ikke at lukke hullet udtaler Claus Mølholm.

De to nyslåede europatourspillere kan komme i aktion på deres nye arbejdsplads allerede om tre uger, når 2022-sæsonen indledes med tre turneringer i Sydafrika.

 

Kontakt: Claus Mølholm, 28 89 51 39