Submitted by Anonymous (not verified) on
Fra talenter til triumfer

Dansk Golf Union udgiver bog om den nye generation af golftalenter

Den 6. januar 2017 udkommer e-bogen "Fra talenter til triumfer - portræt af den nye vinderkultur i dansk golf", som er skrevet af to af Danmarks mest erfarne golfjournalister, Henrik Søe og Torben Thornæs Andersen.

Helt oppe på det øverste trin på golfsportens store trappestige står en gruppe specielle danske sportsfolk. Det er dem, som har vendt middelmådigheden ryggen og nu er blandt de 300 bedste i en sport, der på verdensplan tæller 60 millioner udøvere. I mange år kendte vi dem som Thomas Bjørn, Iben Tinning, Anders Hansen, Søren Hansen og Søren Kjeldsen. Det var dem, der kom helt til tops på rendyrket talent og vilje - og måske endda skabte et "dansk golfmirakel".

 

I løbet af de sidste 10-15 år er der blevet skabt en ny generation af vindere, som er lige så talentfulde og viljestærke som deres forbilleder. I e-bogen "Fra talenter til triumfer" tegner de to journalister historien om den nye generation af danske golfstjerner. De forsøger samtidig på at give en forklaring på, hvordan en relativt lille golfnation som Danmark stadig er i stand til at skabe så mange vindere blandt amatørerne og de professionelle, at det nærmest er naturstridigt.

Det største navn blandt de unge vindere er Thorbjørn Olesen, der lige har vundet World Cup of Golf sammen med Søren Kjeldsen. Han blev første gang bevidst om sit talent, da han blev klubmester i Værløse Golfklub som 12-årig.

- Jeg kunne nærmest ikke flytte bolden ud af skyggen, men på en eller anden måde vandt jeg og fik holet en masse putts. Der gik det lidt op for mig, at jeg nok er lidt bedre end normalen til den her sport, siger Thorbjørn Olesen blandt andet i bogen.

Både Henrik Søe og Torben Thornæs har fulgt golfsporten som journalister i de sidste 15 år og har skrevet flere hundrede artikler og interviews om den nye generation af golfstjerner.

- E-bogen giver et glimrende billede af de mange overvejelser og det hårde slid, der ligger bag de resultater fra unge, danske spillere, som vi kan glæde os over hvert år, siger Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

Download e-pub her

https://www.skyfish.com/p/danskgolfunion/758264/23328515

 

Klik for at læse i Ipaper

http://ipaper.ipapercms.dk/DanskGolfUnion/DGUPublikationer/fratalentertiltriumfer/

 

Kontakt

Jesper Jürgensen, Kommunikationschef i Dansk Golf Union, mobil: 3065 2950