Submitted by Anonymous (not verified) on
John Axelsen VM torsdag.jpg

Dansk golflandshold kan hente VM-medaljer

Det danske landshold i golf kan være på vej mod metal ved VM i golf, som bliver spillet på Carton House i Irland.

Holdet består af de 17-årige tvillinger Rasmus og Nicolai Højgaard fra Gyttegård Golf Klub samt John Axelsen fra Sorø Golfklub, der for tiden spiller på college på University of Florida.

VM slutter lørdag og under fredagens runde var det Højgaard-brødrene, der med runder i 67 og 70 slag var med til at positionere Danmark i medaljekampen.

Blot fire slag skiller de danske spillere fra New Zealand på førstepladsen. Et enkelt slag er Danmark fra de tre lande, der lige nu deler 2. pladsen.

VM i golf afvikles hvert andet år og udkæmpes mellem de bedste amatører i verden over fire dage. Hver dag er holdets to bedste scores tællende.

Hvis det lykkes Danmark at vinde en VM-medalje vil det krone en historisk god sæson for det danske landshold.

Tidligere i år blev Nicolai Højgaard individuel europamester. Det danske drengelandshold vandt det uofficielle junior-VM i Japan, og såvel dame- som herrelandsholdet hentede bronze ved hold-EM.

Danmarks hidtil bedste resultat ved turneringen blev opnået i 2010, hvor vi fik sølv. På holdet dengang var Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard og Joachim B. Hansen, der alle senere har vundet store, internationale turneringer som professionelle.

 

Kontakt

Eliteansvarlig i Dansk Golf Union, Claus Mølholm, 28 89 51 39