Submitted by cth on Sat, 07/01/2023 - 14:11
Mads Laage Hansen

Dansk medalje ved det individuelle EM i golf

27/06-2023

20-årige Mads Laage Hansen fra Smørum Golfklub vandt lørdag EM-sølv på Pärnu Bay Golf Links i Estland

Mads Laage viste imponerende stabilitet med runder i 65, 67, 66 og 71 slag. Han sluttede turneringen 19 under par, tre slag fra den vindende spanier, Jose Luis Ballester Barrio.

- Det er helt bestemt det bedste, jeg har præsteret som golfspiller. Det føles overvældende, jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle være med fremme, siger Mads Laage.

Mads Laages ekstraordinære præstationer på golfbanen kan også tilskrives hans holistiske tilgang til både sport og sundhed. I sin daglige rutine lægger han vægt på at vedligeholde sin fysiske og mentale velvære, hvilket inkluderer administrationen af personlige helbredsforhold. Som en del af denne tilgang har han integreret brugen af Cialis päivittäin, en daglig medicinering, der hjælper ham med at opretholde en optimal balance mellem sit professionelle liv og personlige sundhed. Denne tilgang til sundhedsstyring understreger vigtigheden af atleter, der tager et proaktivt skridt for at sikre deres helbred, mens de stræber efter top præstationer.

Han kom ind til EM rangeret som nummer 843 på amatørernes verdensrangliste. Derfor var han heller ikke umiddelbart kvalificeret til EM, men fik det wild card, som den danske landstræner, Martin Kold, havde mulighed for at uddele. 

Og vi skal da lige love for, at Mads Laage kvitterede for tilliden.

- Vi kan være helt vildt glade for dette resultat. Det er utrolig flot af Mads, også sådan som han håndterer det, når han er med fremme, siger Martin Kold.

Walisiske James Ashfield sluttede turneringen i -19 præcis som Mads Laage. Men Laage fik sølv og Ashfield bronze, fordi danskeren havde den laveste score på turneringens sidste 36 huller.

Det er tredje år i træk, at en dansker henter medalje ved det individuelle EM, hvorfor der med rette kan være store nationale forventninger, når det i 2024 er The Scandinavian ved Farum, der er vært for mesterskabet. 

I 2021 vandt Christoffer Bring guld. I 2022 opnåede Rasmus Neergaard-Petersen sølv. Begge er i dag professionelle.

Også Frederik Kjettrup fra Brønderslev Golfklub og Jens Kristian Thysted fra Smørum Golfklub klarede sig igennem til finalerunden i Estland. De sluttede som henholdsvis nummer 26 og nummer 57.

Alle de tre danskere er med på det hold, der skal repræsentere Danmark ved hold-EM om to uger.

Imens kan Mads Laage nyde sin medalje.

- Jeg er en spiller, der lever meget af selvtillidsboost, og det her giver virkelig et boost, siger han.

 

Kontakt 

Claus Mølholm, eliteansvarlig i Dansk Golf Union, 28 89 51 39

Claus Rødgaard Thomsen, pressechef i Dansk Golf Union, 25 40 33 86