Submitted by Anonymous (not verified) on

Danske golfspillere skrev OL-historie uden medaljer

Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen viste i glimt deres klasse under den olympiske golfturnering. Begge sluttede dog midt i feltet.

 

Det blev ikke til medaljer, da Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen som de to første danskere golfspillere var med ved et OL efter sporten var tilbage på OL-programmet efter 112 års pausen.

 

De to danskere formåede aldrig at blande sig i dysten om medaljer ved OL i Rio, selvom de begge fik markeret sig som stærke spillere og værdige OL-repræsentanter.

 

Søren Kjeldsen endte som den bedste af de to danskere med en placering som nummer 21, mens Thorbjørn Olesen kom ind på plads nummer 30. Det samlede felt var på 60 spillere.

 

- Det var ærgerligt, at Thorbjørn og Søren ikke ramte en god uge, for de har begge kvaliteten til at kunne blande sig i kampen om medaljer. Men de gjorde begge en god figur, siger Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

 

OL-golf for herrer blev vundet af Justin Rose fra England. Sølvmedaljen gik til Henrik Stenson, mens bronze blev vundet af Matt Kuchar, USA.

 

Danmark har fire golfspillere med ved OL. Fra på onsdag er det Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Larsen, der skal kæmpe om medaljer.

 

- Finaledagen havde stor publikumsopbakning. Det viser med al tydelighed, at golf også i fremtiden skal være en del af det store olympiske fællesskab. Dagen bød på en spændende afslutning med nogle af golfsportens største stjerner. Og det skete på en ny bane, som spillerne har været glade for at spille på. Der var tale om en fejlfri afvikling og nu ser vi frem mod en ny uge, hvor vi håber de danske kvinder kan blande sig i kampen om medaljer, siger Morten Backhausen.

 

Kontakt:

Claus Mølholm, elitechef, Mobil: 2889 5139

Jesper Jürgensen, kommunikationschef, Mobil: 3065 2950

Morten Backhaunsen, direktør, Mobil: 2045 9323