Submitted by Anonymous (not verified) on
Stefan Mørkholt fra Billund.JPG

Danske hold vil i top-3 til EM og Nations Cup i paragolf

De bedste danske paragolfspillere jagter medaljer på Europa Tour-banen i Algarve, Portugal, der danner rammen om både EM for hold og Nations Cup fra 27. juni til 1. juli.

Danmark er repræsenteret ved et firemandshold i begge turneringer, og landstræner Jan Frej Pedersen leder tropperne. Målsætningen for begge hold er at gentage bedriften fra 2015, hvor det blev til EM-sølv og Nations Cup-bronze.

- Vi er bedre forberedt end nogensinde og parat til at forsvare sølvmedaljerne fra 2015. Formkurven peger den rigtige vej, og vi har styrken til at præstere et godt resultat, siger Stefan Mørkholt, der sammen med Mette Wegge Lynggaard, Mads Hjelm Nielsen og Rasmus Løt udgør EM-holdet.

Holdets unge debutant, 15-årige Rasmus Løt, glæder sig til opgaven.

- Jeg har hørt meget godt om banerne, og det bliver helt sikkert en stor oplevelse. Jeg har forberedt mig sammen med vores landstræner og har en del nye ting, der skal prøves af. Min forberedelser har været udfordret af eksamener, men jeg føler, at jeg er på vej mod topformen nu, siger han.

 

Stor økonomisk opbakning

Danmarks deltagelse i EM og Nations Cup har været udfordret på økonomien. EGA-turneringer er generelt dyre at deltage i, og højsæsonpriserne i Portugal har ikke gjort situationen bedre. Budgettet er landet på omtrent 100.000 kroner, og det er en del mere, end midlerne rækker til i Dansk Golf Union (DGU) og Parasport Danmark.

Heldigvis er der kommet hjælp udefra til holdet i form af støtte fra en kreds af unge ECCO Tour-spillere med Rasmus Hjelm i spidsen. Rasmus, hvis bror Mads spiller på EM-holdet, har taget initiativ til en indsamling, og det har med yderligere hjælp fra ECCO Tour-ledelsen resulteret i et bidrag på 20.000 kroner.

DGU's paragolf-ansvarlige Jesper Hviid takker for det flotte initiativ.

- Vi værdsætter virkelig den solidaritet, som de unge pro’er har vist. Det er jo ikke spillere med stjernestatus og millioner på bankbogen, så det er en flot gestus, siger han.

Desuden har landsholdet i paragolf fået opbakning fra Trackman, som har valgt at sponsere spillerne med yderligere 25.000 kroner. Trackmans marketingschef Jens Horneman udtaler:

- Vi vil gerne yde moralsk og økonomisk støtte her og nu og over det kommende år. Vores slogan ”unleash your potential” passer strålende til vores engagement i paragolf. Spillere med fysisk funktionsnedsættelse eller udviklingshandicap er netop sportsfolk, som fokuserer på muligheder frem for begrænsninger, og her er vi overbeviste om, at Trackman kan blive en god træningsmakker for dem.

Med økonomien sikret af de unge pro'er og Trackman er de danske spillere klar til at samles i Portugal den 27. juni.

 

Fakta: EM-holdet

Mette Wegge Lynggaard, spasticitet i begge ben. Hcp. 4,6 Trelleborg GK (regerende Europamester i damerækken)

Stefan Mørkholt, benamputation. Hcp. 0,8 Gyttegaard GK (tidligere Europamester)

Mads Hjelm Nielsen, hjerneskadet. Hcp. 4,8 Aalborg GK

Rasmus Løt, født med armdefekt. Hcp. 5,9 Kalø Vig KG (debutant)

 

Fakta: Nations Cup-holdet

Jon Johanneson, følger efter rygmarvsskade. Hcp. 9,7 Hillerød GK

Rene Elley, følger efter alvorligt knætraume. Hcp 5,6 Nordborg GK

Niels Bloch Hansen, armamputeret. Hcp 23,5 Nordborg GK

Flemming Rasmussen, benamputeret. Hcp.10  Birkemose GK

 

Yderligere info kan fås ved henvendelse til holdkaptajn Jesper Hviid 40157660 / jhv@dgu.org