Submitted by Anonymous (not verified) on
2017_09_05_DGU_GENREBILLEDER_2467 copy.jpg

De danske golfklubber har stabile medlemstal

Det er en lille fremgang på det samlede antal medlemmer i forhold til året før og dækker primært over en vækst i antallet af voksne, mandlige golfspillere.

Opgørelsen viser også, at mange års kraftig tilbagegang i antallet af juniorer er ved at flade ud. Den øgede indsats på børn og unge synes at resultere i en opbremsning i det mangeårige fald og stabiliserer antallet af juniorer på omtrent 7400. Dansk Golf Union har intensiveret indsatsen for at vende udviklingen i antallet af juniorer til en stigning i fremtiden.

- Golfsporten i Danmark har ligget stabilt i antallet af medlemmer siden 2008. Men de godt 150.000 golfspillere dækker over en vækst i antallet af fleksible medlemskaber, og det hænger sammen med, at mange danskere ønsker fleksibilitet i deres valg af idræt, siger Morten Backhausen, direktør i Dansk Golf Union.

Antallet af mennesker med et såkaldt fleksibelt medlemskab af en klub er vokset med seks procent, en tilgang på 1831 medlemmer.

Næsten hver femte golfspiller i Danmark har nu et fleksibelt medlemskab af en klub. De fleksible medlemmer bor i hele Danmark, omend der er en øget koncentration omkring de større byer.

- Det er positivt, at vi ser en udfladning i tilbagegangen på juniorsiden. Men det er naturligvis vigtigt, at vi fortsætter og intensiverer indsatsen med at tiltrække og fastholde flere børn og unge i golfsporten, fortsætter Morten Backhausen.

Antallet er golfklubber i Danmark er nu oppe på 190, efter en ny klub, Great Northern i Kerteminde, åbnede i sommer.

 

Golfsporten i tal

 

Kontakt:

Morten Backhausen, direktør, Dansk Golf Union, mail: mob@dgu.org, mobil: 20459323

Jesper Jürgensen, kommunikationschef, Dansk Golf Union, mail: jej@dgu.org, mobil: 30652950