Submitted by Anonymous (not verified) on
smørum1-800px.jpg

De vigtigste ændringer i Danmarksturneringen 2021

Igen i år er der lavet en række tilrettelser i Turneringsbetingelserne for Danmarksturneringen 2021. I denne artikel gennemgås de vigtigste ændringer og præciseringer, men husk, at det samtidig altid er en god idé at sætte sig godt ind i det fulde sæt regler inden turneringsstart.

Link til Danmarksturneringens turneringsbetingelser 2021 

 

Punkt 1.1: Betingelse for deltagelse - herunder klubskifte

En spiller skal være fuldtidsmedlem for at deltage på klubbens hold i Danmarksturneringen. Så snart en spiller har spillet en match for den pågældende klub, vil han/hun ikke længere kunne deltage i Danmarksturneringen for en anden klub.

Læs mere om 'Betingelse for deltagelse' her

 

Punkt 1.4: Handicapbegrænsninger

I forbindelse med overgangen til det nye handicapsystem har vi ændret i reglerne, så der nu står: 

'Spilleren skal stille op med det handicap, der fremgår af GolfBox på selve spilledagen (spilledagen starter kl. 5.00).'

Det er i sidste ende holdkaptajnens ansvar at sørge for at skrive de rigtige handicap på holdopstillingen på spilledagen.

 

Punkt 1.12: Værtsklubbens ansvar
 

 

Punkt 1.16: Skift af spillere mellem hold (karantæneregler)

Vi har præciseret karantænereglerne, så det nu fremstår klarere, hvad en spiller må og ikke må i forbindelse med at skifte fra et hold til et andet. 

F.eks. må en spiller kun spille én holdkamp pr. spillerunde.


Læs mere om Karantænereglerne her

 

Punkt 4.2: Reserver

Der er tilføjet et afsnit ‘Reserver ved finalespil’, hvor vi præciserer, at det er tilladt at udskifte spillere fra lørdagens semifinale til søndagens finale.

Læs mere om ‘Reserver’ her
 

Punkt 4.3: Holdopstilling

Der er tilføjet et afsnit ‘Matchernes rækkefølge’, hvor vi præciserer, at i divisioner, hvor singler går ud i handicaprækkefølge, så er det altid singlen med højeste handicap, der går ud først.

Læs mere om ‘Holdopstilling’ her

 

Punkt 6.2: Holdkampens genoptagelse

I forbindelse med forrige års omfattende tordenvejr i spilleweekenden i juni, hvor en hel del matcher måtte udsættes og genoptages senere på en anden dato, reviderede vi reglerne - så det fremover er muligt at indsætte reservespillere, når spillet genoptages. 

I afsnittet om ‘Holdkampens genoptagelse’ præciseres meget klart, hvornår det er tilladt at udsætte en kamp pga. vejret, og hvordan det skal gøres ifølge turneringsbetingelserne. Det er et vigtigt afsnit at have styr på:

Læs afsnittet om ‘Holdkampens genoptagelse’ her

 


Kvalifikationsrækken Ungdom 2021

Ny 2. division fra 2022

I 2021 er der en stigning på ca 30%  tilmeldte hold i ungdomsrækken, og derfor har vi besluttet at tilføje en 2. division i både øst og vest fra 2022. Det får betydning for oprykningsstrukturen allerede i år.

  Læs mere om ungdoms kval. rækken her

 

Frit antal hold i kvalifikationsrækken i ungdomsrækken

Fremover vil det være tilladt at tilmelde et frit antal hold i kvalifikationsrækken i ungdomsrækken, så længe klubben har plads til samtlige hjemmebanekampe fordelt på de 3 spilleweekends.

 

1. division Superveteran - finalespil 2021

I år består 1. division i Superveteranrækken af 2 puljer i øst og 1 pulje i vest. Det får betydning for finalespillet, hvor de 3 puljevindere samt den bedste 2’er på tværs af øst og vest går videre til finalespillet.

 Læs mere om superveteran finalespillet her

Hvis du har nogle spørgsmål til ovenstående ændringer/præciseringer eller til Turneringsbetingelserne/Danmarksturneringen, så er du altid velkommen til at kontakte turnerings- og udviklingskonsulent Tanja Lewis på tlf. 4326 2688 eller mail: taw@dgu.org