Submitted by Anonymous (not verified) on
Den Gyldne Golfbold.jpg

Den Gyldne Golfbold for 2020 bliver først overrakt næste år

Sportsjournalisternes Golf Klub har valgt at udskyde beslutningen om, hvem der skal modtage dansk golfs fornemste hæder, Den Gyldne Golfbold.

Det skyldes de aktuelle coronarestriktioner. Vinderen af Den Gyldne Golfbold bliver nemlig valgt på den ordinære generalforsamling i Sportsjournalisternes Golf Klub. Og den har man valgt at udskyde.

Foreningens bestyrelse mener, at man nemmere vil kunne holde en generalforsamling under tilfredsstillende former og i foreningens ånd, når de aktuelle restriktioner er lempet. Det fortæller Michael Lermark, der er formand for Sportsjournalisternes Golf Klub.

- Vi håber, at vi ret tidligt i 2021 kan afholde vores ordinære generalforsamling og der beslutte, hvem der skal have Den Gyldne Golfbold for 2020, lyder det fra Michael Lermark.

Prisen har de senere år typisk været uddelt lige omkring jul og nytår. Nu bliver det altså på et senere tidspunkt, hvor modtageren kan være til stede i Danmark og modtage bolden på et pressemøde.

Michael Lermark glæder sig over, at der tegner sig et enormt stærkt felt af kandidater til Den Gyldne Golfbold.

- Længe lignede det, at det skulle være Rasmus Højgaard. Men så viste Emily Pedersen med sine seneste sejre, at hun også er kandidat og Joachim B. Hansen har meldt sit kandidatur med sejren i Sydafrika. Måske dukker der flere op, inden året er omme. Dansk golf står rigtig stærkt på både herre- og damesiden, og det er meget positivt, siger han.

Den Gyldne Golfbold har været uddelt siden 1966, og navne som Iben Tinning, Thomas Bjørn, Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen er blandt dem, der står på pokalen.

I 2019 gik Den Gyldne Golfbold til det danske pigelandshold (billedet), som for første gang nogensinde vandt EM-guld. Andre vindere i nyere tid er:

2018: VM-holdet med Rasmus Højgaard, Nicolai Højgaard og John Axelsen

2017: Lucas Bjerregaard

2016: Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen (Danmarks hold ved World Cup of Golf)

2015: Søren Kjeldsen

2014: Thomas Bjørn

2013: Emily Pedersen


Kontakt: Michael Lermark, 40 14 25 15