Submitted by Anonymous (not verified) on Tue, 04/14/2020 - 09:54
Morsø Golfklub 28-800px.jpg

DGU: Fortsat ingen turneringsaktiviteter eller adgang til klubhuse - kontrolleret adgang til privat spil og træning

14/04-2020

I takt med, at dele af det danske samfund genåbner efter påske, kan der også åbnes flere muligheder for golfspil.

Det vurderer Dansk Golf Union, som har udarbejdet et sæt anbefalinger til, hvordan spil på landets golfbaner bør foregå i perioden frem til den 10. maj.

 -Danmark er i gang med en langsom genåbning af samfundet. I den forbindelse, og med den viden, vi har nu, finder vi det forsvarligt, hvis klubberne giver deres medlemmer lidt videre rammer for at kunne dyrke vores sport. Vi holder os stadig langt inden for myndighedernes retningslinier, siger Lars Broch Christensen, formand for Dansk Golf Union.

Derfor har Dansk Golf Union udarbejdet en række nye anbefalinger til spil på banerne. Anbefalingerne gælder som udgangspunkt frem til den 10.maj. Den enkelte klub bør vente med at implementere forandringerne, indtil den er helt klar.

LÆS ANBEFALINGERNE I DERES HELHED 

Anbefalingerne giver blandt andet mulighed for privat spil i firebolde, begrænset brug af træningsområder og adgang til at spille greenfee. 

Men de rummer stadig en lang række begrænsninger. Man må ikke opholde sig i klubben, når man ikke skal spille eller træne, klubhuse bør stadig være lukket, og man bør kun køre til og fra banen med nogen, man er i husstand med. Samtidig skal der fortsat ikke være foreningsaktiviteter som turneringer eller klub-i-klub.

- Vores nye anbefalinger er ikke konstrueret ud fra, at man skal strække vores muligheder så langt, som det kan lade sig gøre inden for lovens rammer. Forsigtighed, vores mange ældre medlemmer og det overordnede hensyn til samfundet er stadig vigtigere end at kunne spille golf. Derfor gælder stadig en lang række restriktioner. Det må vi acceptere et stykke tid endnu, siger Lars Broch Christensen.

De nye anbefalinger er indtil videre gyldige indtil den 10. maj. Dansk Golf Union vil fortsat følge coronavirussens udvikling nøje, og en eventuel øgning af smittespredningen kan medføre, at Dansk Golf Union igen ændrer sine anbefalinger i retning af flere restriktioner.