Submitted by Anonymous (not verified) on
DGU-Short-Game-logo1.png

DGU Short Game bliver for alle og finalen bliver en folkefest

Dansk Golf Union har længe haft et ønske om, at udvide DGU Short Game til også at inkludere seniorer. Det er blevet muligt fra sæsonen 2018 og frem, fordi vi har fået chancen for, at afvikle Short Game mesterskaberne i forbindelse med DM i GolfSixes. Således afholdes der både, en finale for juniorer og en finale for seniorer i 2018.

GolfSixes kender vi fra europaturens festlige udgave i 2017, hvor vores danske hold, Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard løb med sejren. Formatet er blevet udviklet, for at matche golf med de nye samfundsstrukturer, da turneringsformen nedsætter tiden ved golfspillet, er mere afvekslende og kan inkludere hele familien – samtidig med, at traditionerne og kvaliteten ved golf bevares. Denne filosofi harmonerer fuldstændig med DGU Short Game konceptet.

DGU Short Game skaber samvær mellem medlemmer samt udvikling og fleksibilitet for den enkelte golfspiller – tre parametre som i dag netop er afgørende for vores til- og fravalg af idræt. DGU Short Game har primært været forbeholdt de unge, men flere klubber har i de seneste år, formået at danne en kultur, hvor også den ældre del af medlemmerne deltager flittigt. Derfor er det nu også med stor glæde, at vi endelig kan tilbyde en landsdækkende turnering i DGU Short Game for voksne medlemmer.

 

Finalen bliver en folkefest

DM i GolfSixes bliver en stor event for hele familien i Odense Eventyr Golfklub. DM’et byder på hulspilsmatcher med nogle af Danmarks allerdygtigste golfspillere, over seks huller med indlagte konkurrencer for længste drive, tættest hullet, birdiefest og den kendte ”shot clock”. Der er masser af interaktion mellem spillere og publikum, og udover golfen vil publikum kunne nyde forskellige aktiviteter uden for banen, det kunne være puttekonkurrencer, golfclinics med kendte golfspillere, koncerter etc. (endelig program er ikke fastlagt endnu).

 

DGU Short Game mesterskaberne bliver også en del af programmet. Alle der kvalificerer sig til DGU Short Game landsfinalen, inviteres således med til GolfSixes. Udover at deltage i en finale der er sat i et helt unikt set up fyldt med tilskuere og i professionelle rammer, får deltagerne også mulighed for, at se GolfSixes på allernærmeste hold og deltage i alle de aktiviteter der bliver lavet i forbindelse med turneringen. Man kan tage hele familien med og opleve det allernyeste golf har at byde på.

 

Ny DGU Short Game sæson

Da DM i GolfSixes ligger allerede i maj måned og dermed i starten af sæsonen, har vi valgt at ændre sæsonen for DGU Short Game, så den ikke længere følger den alm. golfsæson. Vi har vurderet, at det både er en god idé, fordi det således som skrevet er blevet muligt at placere finalen sammen med GolfSixes, men også fordi, vi mener, at lige netop DGU Short Game er en god aktivitet hen over vinteren. DGU Short Game tager kun en time at gennemføre, så i en periode hvor det bliver hurtigere mørkt, eller det er for koldt til, at være ude i mange timer ad gangen, er DGU Short Game en attraktiv aktivitet. Dermed kan konceptet også være med til, at udvide golfsæsonen og fastholde klubbens medlemmer over store dele af vinteren.

 

Denne ændring betyder at sæsonen 2018 bliver lidt speciel. DGU Short Game sæsonen 2017 slutter d. 31. oktober, og allerede d. 1. november starter vi 2018 sæsonen. Denne sæson kommer til at løbe fra 1. november 2017 til 30 april 2018. I kan således allerede fra 1. november 2017 afholde DGU Short Game Challenge i klubben og kvalificere jer til DGU Short Game finalen 2018. Efter denne sæson, vil DGU Short Game sæsonen løbe fra maj til maj hvert år. Det medfører også at sæsonnavnene ændrer sig - se overblikket over de kommende sæsoner nedenfor:

 

Sæson 2017 1. april 2017-31. oktober 2017 I år
Sæson 17/18  1. november 2017 – 30. april 2018 Kommende sæson
Sæson 18/19  1. maj 2018 – 30. april 2019  

 

 

 

 

 

 

Årets Short Game Klub

Uanset om det er juniorer eller seniorer der gennemfører DGU Short Game tests eller challenges, i klubben, bidrager scorene fortsat til klubbens ”order of merit score”. Klubbens ”Order of merit score” er en rangliste hvor alle point der laves i DGU Short Game i jeres klub, lægges sammen og dermed, kan i sammenligne jer med landets øvrige golfklubber. DGU kårer hvert år ”Årets DGU Short Game Klub”, som er den klub i Danmark, der har fået flest point blandt sine medlemmer. Årets DGU Short Game Klub vinder 8000 kr. øremærket til klubbens juniorarbejde. DGU Short Game test kan tages løbende hen over året, og alle kan deltage – uanset handicap og alder – så mange gange de har lyst. Order of merit løber fra november 2017 til maj 2018. Fremadrettet vil sæsonen løbe fra maj til maj.

 

Hvad er DGU Short Game?

DGU Short Game består af 8 øvelser, der tester og træner det korte spil. Øvelserne er udviklet i samarbejde med DGU’s landstrænere, og kan både bruges i konkurrencer og hyggelig leg. Derfor kan konceptet være med til at danne grobund for relationer og udvikling og herigennem øge glæden ved golfsporten.


DGU Short Game bane                                                       

Banen er enkel at opsætte, og hvis den etableres som en fast del af klubbens faciliteter, kan den skabe en base for drop-in-golf som netop øger fleksibiliteten ved golf, og kan være et godt alternativ på de dage, hvor man ikke kan nå at gå 18 huller. DGU har flere gange prøvet at opsætte banen, og dette kan gøres på ca. 15 minutter.


Kursus: Få DGU Short Game-ansvarlig i klubben

Fra 2018 vil det være muligt at lade en eller flere frivillige i jeres klub deltage i et DGU Short Game kursus. Her vil der være en meget konkret instruktion i brugen af DGU Short Game ude i klubberne. Vi opsætter også en bane og afvikler en DGU Short Game. Hvis du allerede nu ønsker at få direkte besked når kurserne er oprettet, så skriv til kursuskonsulent Lone Liebst Christiansen på llc@dgu.org

 

Du kan læse meget mere om DGU Short Game her