Submitted by Anonymous (not verified) on
Divisionsspiller 2018.png

Evaluering af fourball i visse herredivisioner

Medio september sendte vi til holdkaptajner og klubber en formular, hvor vi bad om evaluering af Danmarksturneringen 2018.

Vi har fået rigtig meget konstruktivt og brugbart feedback, som vi er glade for - tak for det!

Vi stillede en række spørgsmål, bl.a. vedrørende den fourball, som er blevet spillet i 2018 i 3., 4. og 5. division og kvalifikationsrækken for herrer. 

Den overordnede tilbagemelding har været, at det har været sjovt at spille fourball, men ALT for tidskrævende. Vi lytter naturligvis til denne feedback og ændrer derfor formatet til 2019 sæsonen.

Vi spurgte jer også om, hvilket format I ønskede at spille, såfremt fourball bortfaldt. Der var her to muligheder:

1. At gå tilbage til det gamle format med 1 foursome og 5 singler

2. At spille 2 foursomes og 3 singler

 

63 % af de klubber som spiller i de berørte divisioner ønskede fremadrettet at spille 2 foursomes og 3 singler og 37 % ønskede at vende tilbage til det gamle format.

Vi har derfor besluttet, at der i sæsonen 2019 skal spilles 2 foursomes og 3 singler. Vi evaluerer naturligvis igen efter sæson 2019 og håber, at vi i fællesskab har ramt det bedste format for turneringen.

Med det nye format ændrer vi pointtildelingen til det nedenstående:

 

Foursome:

3 matchpoint for vunden match, 1,5 matchpoint for halveret og 0 matchpoint for tabt match.

 

Singler:

2 matchpoint for vunden match, 1 matchpoint for halveret og 0 matchpoint for tabt match.

 

Der spilles således om 12 point samlet, fordelt mellem 4 spillere i foursomes som kæmper om 6 point og 3 spillere i singler som kæmper om 6 point. Dette er i vores optik en god og jævn fordeling, som fortsat giver mulighed for taktiske overvejelser.

 

Vi håber det nye format blive godt modtaget, og at det vil medvirke til at skabe en masse gode oplevelser i Danmarksturneringen.